Printul Persiei: Nisipurile Timpului (film)

Actiunea filmului se petrece in fascinanta Persie, unde un print proscris – Dastan – (Jake Gyllenhaal) se aliaza cu misterioasa printesa Tamina (Gemma Arterton) sa lupte impotriva fortelor raului si sa protejeze un pumnal stravechi cu puteri magice. Pumnalul poate sparge firida in care sunt zidite Nisipurile Timpului – un cadou din partea zeilor care poate intoarce timpul si permite posesorului sa conduca lumea.

Productia a fost filmata timp de 100 de zile in Maroc si a beneficiat de aportul unei echipe impresionante de actori si personal. Unul dintre elementele de culise ale filmului este faptul ca au fost concepute peste 7.000 de costume, pentru care s-au adus materiale din nu mai putin de 9 tari precum Turcia, Thailanda, Afghanistan, China, Malaezia, Marea Britanie, Franta, Italia si Maroc. De asemenea, echipele au creat pentru acest film peste 3500 de articole folosite in luptele din film.

Unele dintre cele mai spectaculoase scene ale filmului sunt fara indoiala demonstratiile de parkour, cu salturi si acrobatii care sfideaza gravitatia. Actiunea este completata de curse de struti incredibile sau batalii medievale. Pentru a putea face fata unor astfel de roluri, actorii au trebuit sa se supuna unor programe de pregatire stricte, menite sa ii aduca in forma maxima si sa ii invete sa calareasca sau sa lupte.

Despre distribuirea sa in acest film, actorul principal Jake Gyllenhaal declara: “‘Prince of Persia: The Sands of Time era un film complet diferit de tot ce mai facusem pana atunci. M-am gandit ca va fi si distractiv, dar si o uriasa provocare. Dintotdeauna mi-au placut filmele in care eroul are capacitatea de a face aproape orice, dar ramane totusi un om, nu devine un supraom.

Dezvoltarea personajului a fost initial de natura fizica si intr-o proportie uriasa. Mi-am imbunatatit forma fizica, am invatat parkour, lupta cu sabia si mentalitatea unui razboinic. Stiam ca, daca pot sa trec prin toate astea, lupta va fi pe jumatate castigata. Si atunci s-a stabilit ca Dastan trebuie sa vorbeasca o engleza cu accent britanic standard, pentru a fi la acelasi nivel cu ceilalti actori. Am lucrat din greu si la asta, cu un instructor special pentru dialecte, pe nume Barbara Berkery.”

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Loading...

EVA.RO
Recomandari
Libertatea
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor