Motivul pentru care o mamă a decis să îndepărteze bunicii din viața fiicelor sale
În familii, relația dintre bunici și nepoți este adesea prețuită și considerată o sursă de dragoste și sprijin. Cu toate acestea, există cazuri în care bunicii au un comportament care provoacă tensiuni și stres în cadrul dinamicii familiale. De aceea, părinții trebuie să recunoască atunci când aceste relații devin toxice și să acționeze în consecință.
Arielle, o mamă din America, a făcut o alegere care i-a împărțit familia în două părți. Ea a decis să își țină complet fiicele departe de părinții soțului ei pentru a avea grijă de bunăstarea mentală a fetiței sale, iar motivul din spatele acestei decizii este foarte ușor de înțeles.
Când Arielle și familia ei au mers să-i vadă pe părinții soțului ei, aceștia au fost drăguți cu ei la început, dar mai târziu au început să spună lucruri negative despre felul în care arătau cele două fiice ale lor, în special cea mai mare. Părinții soțului ei continuau să găsească defecte la fată.
Într-o zi, i-au criticat tunsoarea, apoi, a doua zi, s-au plâns de felul în care arăta, de hainele ei și chiar de greutatea ei. De fapt, a fost o perioadă în care au atacat-o în mod special pe fată pentru că purta o fustă scurtă, susținând că nu îi stătea bine din cauza greutății sale.
Comentariul care a făcut-o pe mamă să-și piardă răbdarea a fost atunci când părinții soțului ei au remarcat în mod jignitor că fiica ei are “burtă mare”.
„Burta ei este foarte mare”, au spus ei, scrie Bright Side.
Aceasta a fost picătura care a umplut paharul când Arielle a luat decizia fermă de a-și ține complet fiicele, în special pe cea mai mare, departe de socrii ei. Decizia lui Arielle nu a fost impulsivă. Alte lucruri rele, precum și criticile, au dus la ea. De exemplu, în timpul Crăciunului precedent, părinții soțului ei au adus cadouri doar pentru cea mai mică nepoată a ei.
Poate părea un lucru minor și materialist, însă este un indiciu clar că socrii lui Arielle au o antipatie puternică față de fiica ei mai mare.
Mama este activă atât pe platformele de socializare Instagram, cât și TikTok, unde își împărtășește poveștile și frământările de zi cu zi. Odată, ea a împărtășit exact ceea ce bunicii le-au spus copiilor. Aceștia au spus lucruri de genul: “Nu știu ce să spun: s-a tuns. Văd că are breton. Nu sunt foarte sigură că îți stă bine cu breton, scumpo. Îmi plăcea mai mult părul tău înainte”.
După ce bunicii i-au cumpărat nepoatei lor un tricou mai scurt, au spus: „Chiar o s-o lăsați să poarte un tricou așa scurt? Sunteți siguri că are corpul necesar pentru așa ceva?”, mai scrie sursa citată anterior.
Din fericire, povestea socrilor lui Arielle este doar o excepție. Bunicii sunt foarte benefici pentru tineri. Un studiu a demonstrat că bunicii care petrec timp cu nepoții lor tind să trăiască mai mult. Alții au descoperit că este la fel de benefic și pentru copii. Copiii care sunt apropiați de bunicii lor sunt mai fericiți și mai puțin predispuși la depresie în viitor.
Foto: Instagram
A apărut ediția de IUNIE a revistei Avantaje, luna Iiei românești coborâte până în vremea modernă tocmai din cultura Cucuteni și cu denumirea derivată de la latini. Această piesă vestimentară cizelată în veacuri de tradiție este piesa cult, piesa capodoperă din portul nostru popular, despre care se zice că aduce noroc, atrage pețitorii și protejează de spiritele rele și a devenit faimoasă în toată lumea prin geniala denumire şi reprezentare pe care i-a oferit-o inegalabilul Henri Matisse: „la blouse roumaine’ fiind reinterpretată ulterior de aproape toți marii designeri de modă ai lumii.
Iar Ziua Internațională a Iiei se sărbătorește imediat după începutul verii astronomice, în aceeași zi cu cea a zânelor Sânziene, în 24 iunie, ca un simbol al norocului, dar și al fericirii și feminității celei care o poartă.