Motivul pentru care Dan Negru a renunțat la sume colosale de bani în televiziune. Ce spune despre colegii săi de breaslă EXCLUSIV
Dan Negru a vorbit în exclusivitate pentru Avantaje despre provocările în televiziune, dar și despre cele mai importante lecții învățate de-a lungul anilor în această industrie. A renunțat la sume importante de bani pentru că nu a crezut în toate proiectele propuse.
Avantaje: Dan, ai o carieră remarcabilă în televiziune. Care sunt cele mai importante lecții pe care le-ai învățat de-a lungul anilor în această industrie?
Dan Negru: Că trebuie să-i tratezi pe oamenii din breaslă ca pe niște colegi, și nu ca pe niște prieteni. E o industrie în declin din cauza online, a celorlalte modalități de distracție și asta e motivul pentru care eleganța și onoarea au dispărut. Se întâmplă la fel în orice industrie aflată în declin.
Ești cunoscut pentru longevitatea și succesul tău pe micul ecran. Care crezi că este secretul longevității tale în televiziune?
Am refuzat toate proiectele în care nu am crezut. Am avut colegi mult mai talentați decât mine dar care din lăcomie de bani au acceptat orice fel de proiecte și din cauza asta s-au pierdut pe drum. E mai importat să refuzi decât să accepți.
Ai avut numeroase emisiuni de succes. Care dintre ele ți-a fost cea mai dragă și de ce?
Nu pot să aleg între Dara și Bogdam, copiii mei. La fel nu pot să aleg între show-urile pe care le-am făcut în toți anii ăștia. Toate îmi sunt ca și copiii mei.
Probabil că mulți nu au crezut în proiectul tău de la Kanal D. Iată că „Jocul cuvintelor' se află la un nou sezon și este un real succes. Ai știut de la început că acest gen de format va fi pe placul publicului?
Da! Iertată să-mi fie lipsa de modestie, dar în ultimii 25 de ani de televiziune nu am avut niciun eșec. De la emisiuni cu farse la cele cu blonde, de la emsiuni cu copii la cele cu litere și până la toate cele 25 de revelioane, toate au fost hituri. De asta știam că „Jocul cuvintelor' va fi un hit, chiar dacă toți colegii îmi spuneau că sunt nebun că risc un format pentru publicul isteț. Eu cred că în anii care vin, salvarea televiziunii o să vină dacă facem formate pentru publicul isteț.
Te-ai confruntat vreodată cu momente dificile în carieră? Dacă da, cum ai reușit să le depășești?
Da, de multe ori. Am întâlnit oameni care dimineața mi-au promis ceva, de față cu alții și după amiaza nu se mai țineau de promisiune. Lipsa de moralitate sunt momentele dificile pe care le întâlnești tot mai des oriunde. Educația e remediu.
VEZI FOTOPOZA (1 / 16)Mulți te cunosc ca pe un maestru al divertismentului. Cum îți găsești inspirația pentru a aduce mereu ceva nou și captivant în emisiunile tale?
Dacă-ți place ce faci vei găsi mereu resursele să realizezi proiecte inedite. Banii distrug bucuria de a face proiecte de succes. Dar nici fără ei nu le poți realiza. Măsura e soluția.
Pe lângă televiziune, ai și alte pasiuni sau proiecte de care te ocupi? Ne poți povesti despre ele?
Demult credeam ca trebuie să-ți epuizezi ziua stand lângă oameni deștepți și cu bani și încercând să fii ca ei. Acum îmi e de ajuns familia. Nu-i pasiune mai energizantă decât o zi cu ai tăi.
Cum reușești să echilibrezi cariera solicitantă cu viața personală și timpul petrecut cu familia?
Dumnezeu când a făcut timpul l-a făcut destul. Noi nu știm să-l prețuim și să-l împărțim. Eu încerc să fac asta.
Ce sfaturi ai pentru tinerii care își doresc să urmeze o carieră în televiziune și divertisment?
E o industrie în declin și îmi sfătuiesc și studenții pe care-i am să nu-și pună toate ouăle în coșul televiziunii. E ca la bursă, e important să-ți împarți riscurile.
Privind înapoi la cariera ta, există ceva ce ai face diferit dacă ai avea ocazia?
Totul. N-aș mai lua-o de la capăt făcând același lucruri.