Motivul pentru care buzunarele blugilor de damă sunt mai mici decât buzunarele blugilor bărbătești

buzunarele blugilor de damă sunt mai mici decât buzunarele blugilor bărbătești

Cu siguranță, multe dintre voi nu au realizat până în acest moment acest neajuns… vestimentar: buzunarele blugilor de damă sunt mai mici decât buzunarele blugilor bărbătești. Iar asta are o explicație, pe care o vom detalia în cele ce urmează.

Citeste si Cum să te îmbraci bine când ai un buget limitat

Conform www.aufeminin.com, aceasta este o problemă observată la nivel internațional. Un sondaj realizat în America, în cadrul căruia au fost studiate 20 de branduri de blugi, a concluzionat faptul că doar 10% dintre blugii analizați au buzunare suficient de mari încât să permită introducerea mâinii.  Conform aceluiași studiu, buzunarelor blugilor bărbătești sunt cu 48% mai încăpătoare decât cele ale pantalonilor pentru damă.

Scurtă istorie a blugilor

Conform www.historia.ro, istoria blugilor începe acum mai bine de 500 de ani în Italia, la Genova. Termenul de „blue-jeans' vine din franțuzescul „bleu de Genes' („albastru de Genova'), care reprezenta o ţesătură din lână şi bumbac. În pofida denumirii, pantalonii erau realizaţi, încă de pe-atunci, din acea stofă rezistentă cunoscută sub denumirea denim.

Citește și 3 teste care te ajută să îți cumperi perechea de blugi potrivită

Blugii moderni, însă, au fost inventați de Levi Strauss, un emigrant bavarez ajuns în America, în 1847. Sosit la New York, unde fratele său vitreg făcea afaceri cu ţesături şi haine, Strauss se implică și el în afaceri, iar în timpul goanei după aur pleacă la San Francisco. Căutătorii de aur americani aveau nevoie de haine rezistente, iar Levi Strauss are, astfel, șansa să devină cel mai serios și mai căutat comerciant care aproviziona cu marfă de bună calitate micile magazine din vest.

Cu timpul, Strauss primeşte o ofertă de la un croitor din Reno, Nevada, care îi propune să îmbunătăţească durabilitatea pantalonilor clienţilor săi. To ce face Levi Strauss este să schimbe croiala şi să inventeze capsele pentru buzunare. La scurt timp, primește patent pentru inventarea buzunarelor care se pot închide.

Începând cu anul 1920, blugii cu buzunare devin cei mai folosiţi pantaloni din America.

Și, totuși, de ce buzunarele blugilor de damă sunt mai mici decât buzunarele blugilor bărbătești?

Scriitoarea feministă Chelsea G. Summers afirmă că dimensiunea redusă a buzunarelor blugilor de damă este mai mult decât o chestiune estetică, este o chestiune politico-economică. Problema care se pune nu ține de lipsa materiei prime, nici de tendințele minimaliste la modă, ci de motive… politico-economice.

Citește și Cum îți speli corect blugii

Industria modei refuză să le ofere femeilor mai mult spațiu în care să-și poată depozita obiectele, pentru ca acestea… să investească în genți. Specialiștii au lasnat teoria că vânzările de poșete, genți, rucsacuri ar scădea considerabil dacă buzunarele blugilor de damă ar fi mai încăpătoare.

Sursa foto: shutterstock

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Moda