Monica Iagăr, curajoasă la estetician: „Nu văd rostul anesteziei la procedurile minim invazive!”

Monica Iagăr se numără printre cele mai sincere persoane publice atunci când vine vorba despre micile trucuri la care apelează ca să ţină timpul în loc. Nu mai este niciun secret că sportiva olimpică este fan al procedurilor tip „Lunchtime', adică al acelor intervenţii minim invazive rapide, fără recuperare. Pentru că a venit timpul să reîmprospăteze rezultatele procedurilor efectuate în primăvară, Monica Iagăr nu a amânat momentul: a trecut din nou pragul medicului estetician la care se programează regulat şi ne-a împărtăşit primele impresii după realizarea intervenţiilor! 

Monica Iagăr, tratament tip 2 în 1 la estetician

Fosta sportivă se ţine de calendarul programărilor la estetician, pentru că ştie că doar aşa poate menţine efectele tratamentelor minim invazive. La maximum  jumătate de an, Monica Iagăr îşi reia procedurile favorite: injectările cu acid hialuronic şi botox, de altfel cele mai cerute intervenţii din lume, pe care fosta sportivă le îmbină frecvent în cadrul aceleiaşi şedinţe. Mic detaliu de culise: Monica Iagăr nu apelează niciodată la anestezie în realizarea lor!

„A fost foarte bine, eu nu am nevoie de anestezie, şi nu neapărat pentru că sunt sportivă şi îndur durerea, ci pentru că nu văd scopul anesteziei la procedurile de înfrumuseţare de acest tip. Senzaţia este precum la orice altă injecţie, iar eu am făcut multe de-a lungul vremii. Este clar că totul depinde mult şi de mâna omului, îţi poţi da seama foarte simplu dacă ai sau nu nevoie de anestezie după profesionalismul medicului.', a declarat Monica Iagăr în clinica estetică din nordul Capitalei, pe care o alege pentru intervenţii.

Ce spune medicul despre procedurile efectuate fostei atlete 

Prima procedură pentru care a optat fosta sportivă este umplerea buzelor cu acid hialuronic, realizată, în cazul ei, prin intermediul canulei atraumatice: „Tehnica de injectare cu canula atraumatică asigură o recuperare mai rapidă prin inflamaţie minimă spre moderată şi risc minim de vânătăi. Punctul de intrare este la marginea comisurii bucale, ceea ce asigură şi o bună igienă locală, cu reducerea riscului de infecţii post-procedură. Recomand, de altfel, această procedură pacientelor care nu au timp de recuperare sau care au avut o inflamaţie exagerată la intervenţiile anterioare de augmentare a buzelor cu acid hialuronic.', declară medicul estetician Dana Bratu, cea care se ocupă în mod curent de procedurile Monicăi Iagăr.  Fosta atletă a simţit nevoia de un plus de volum, iar uşoara augmentare i-a scos în evidenţă conturul buzelor. Pentru rezultate naturale, medicul a utilizat maximum un mililitru de acid hialuronic, cantitatea, de altfel, recomandată pentru injectare în cadrul unei şedinţe. 

A doua procedura realizată de specialistă a fost injectarea botoxului prin intermediul unei tehnici care luptă cu efectul de chip „îngheţat'. Substanţa a fost injectată în cazul fostei atlete în zona frunţii, dar şi la colţul ochilor. Monica Iagăr poate sta acum liniştită: efectele procedurilor îi vor asigura un chip odihnit şi forma dorită a buzelor cam jumătate de an de acum încolo, deci inclusiv în perioada sărbătorilor care urmează să vină: „Substanţele se vor resorbi cu timpul, iar factorii care contribuie la rezoluţia efectului ţin de caracteristicile fiecărei persoane, ne referim aici la metabolism, la efortul fizic depus, la mimica accentuată, dar şi la obiceiurile vicioase, precum fumatul sau consumul de alcool, care pot duce la scurtarea duratei efectelor.', completează doctorul Dana Bratu. 

Care este diferenţa dintre acidul hialuronic şi botox

Întrucât sunt mulţi pacienţi care optează pentru astfel de intervenţii, doctorul Dana Bratu face câteva precizări utile, în contextul în care, deseori, acidul hialuronic şi botoxul sunt confundate: „Prima diferenţă dintre cele două substanţe este modul lor de acţiune. Botoxul este injectat intramuscular, blocând transmiterea impulsului nervos către muşchiul injectat. Activitatea sa diminuată împiedică astfel formarea ridurilor.  În schimb, acidul hialuronic umple zonele vizate, refăcând volumele pierdute din cauza procesului de îmbătrânire. În vreme ce botoxul se foloseşte în cazul ridurilor de expresie, acidul hialuronic este util în cazul ridurilor de repaus sau al celor fine.' 

Altfel spus, medicul va injecta botoxul în etajul superior al chipului, în vreme ce acidul hialuronic are mai multe utilizări: umple ridurile din partea inferioară a feţei, diminuează cicatricile, conturează chipul, măreşte buzele, corectează nasul şi bărbia. 

„Partea preferată a pacienţilor este şi rapiditatea cu care aceste proceduri se realizează. Injectarea botoxului durează undeva la un sfert de oră, în vreme ce injecţiile cu acid hialuronic, aproximativ jumătate de oră. Desigur, timpul poate varia, în funcţie de numărul zonelor care necesită corecţie.'

(Dr. Dana Bratu, medic specialist dermatolog)

În vreme ce botoxul este o neurotoxină, acidul hialuronic este o substanţă produsă în mod natural de organismul nostru. Pentru că odată cu înaintarea în vârstă cantitatea sa în corp scade, ideal ar fi să intervenim din exterior, pentru a suplini pierderile prin injectări regulate cu fillere speciale, produse în laborator. Doctorul Dana Bratu recomandă tratamentele de acest tip pacienţilor trecuţi de pragul de 30 de ani sau mai devreme, dacă pielea necesită o transformare.

Doctorul Dana Bratu a adunat cele mai populare proceduri estetice, clasice și premium, în cadrul conceptului inedit, DermaBeauty Clinique, cu peste 7.000 de pacienţi care au ales una din cele trei locaţii din ţară: două în București și una în Buzău! Pentru detalii suplimentare, intrați pe site-ul: https://dermabeauty.ro sau, pentru programări, sunați la numărul: +40319395

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial