Mitică Popescu a încetat din viață: „A înfruntat totul până în ultimele clipe cu curaj”

Mitică Popescu a murit marți, 3 ianuarie 2023, la Spitalul Elias din București. Cunoscutul actor a stat internat aproape două săptămâni în luna decembrie. La scurt timp starea sa de sănătate s-a deteriorat.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Elias, din Capitală, Silvius Negoiță, a confirmat vestea tristă pentru News, iar familia a declarat pentru Hotnews că celebrul actor, în vârstă de 86 de ani, s-a stins din viață din cauza unor afecțiuni cardiace.

„Îndrăgitul actor Mitică Popescu s-a stins din viață după afecțiuni grave și o suferință de scurtă durată. A înfruntat totul până în ultimele clipe cu curaj și cu simțul umorului care l-a făcut atât de deosebit printre monștrii sacri ai teatrului și filmului românesc. S-a încercat tot posibilul de către personalul medical, care merită recunoștință, dar boala n-a putut fi învinsă.

Mitică Popescu și-a trăit ultimii ani din viață cu demnitate și în confortul meritat după o îndelungată carieră de succes. Chiar dacă a mai avut puține apariții publice, s-a bucurat tot timpul de dragostea și admirația tuturor celor care l-au cunoscut sau întâlnit, de respectul și prietenia unanimă a membrilor activi din galeria clubului Rapid București, de afecțiunea și căldura familiei care i-a fost mereu alături', a transmis familia, pentru sursa citată anterior.

Mitită Popescu a avut o carieră fabuloasă timp de 40 de ani. Acesta a interpretat personaje celebre precum Cocoșilă în „Moromeții', dar și comisarul Munteanu în „Trenul de aur'.

Viața sa a fost greu încercată. Pe când avea doar 23 de ani, Mitică Popescu a fost închis timp de trei ani de comuniști pentru că nu a vrut să-și trădeze prietenii care fugeau peste Ocean. După ce a ieșit, actorul s-a căsătorit cu Leopoldina Bălănuță, însă moartea i-a despărțit în 1998.

Foto: Libertatea

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Vedete