Miss Univers 2023: Cine este R’Bonney Gabriel, noua regină a frumuseții?

Sâmbătă seară, R’Bonney Gabriel a fost încoronată câștigătoare a Miss Univers 2022 la cea de-a 71-a ediție a celui mai important concurs de frumusețe din lume. Miss SUA este câștigătoarea noii ere a competiției, condusă de miliardara thailandeză Anne Jakkaphong Jakrajutatip, o femeie transgender.

Evenimentul a avut loc la Ernest N. Morial Convention Center din New Orleans. Deși ediția a avut loc în 2023, acest concurs corespunde titlului Miss Universe 2022, care a fost amânat pentru a nu concura cu Cupa Mondială FIFA 2022 din Qatar.

R’Bonney Gabriel o înlocuiește pe Miss India Harnaaz Sandhu, câștigătoarea concursului din 2021. Tânăra texană va fi imaginea unei noi direcții pentru organizație, care caută acum să evidențieze concepte mai importante decât frumusețea goală, cum ar fi egalitatea de gen și drepturile femeilor. Noua administrație subliniază că este vorba despre o competiție “făcută de femei, pentru femei”, scrie Marca.

rbooney-gabrielSeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 3

Miss Venezuela Amanda Dudamel și Miss Republica Dominicană Andreina Martinez s-au clasat pe primul și, respectiv, al doilea loc. Cele trei câștigătoare vor trebui să se dedice timp de un an organizației și să se mute în Thailanda, unde se află acum sediul mondial al concursului.

Cea de-a 71-a ediție a concursului a fost găzduită de prezentatoarea Jeannie Mai și de câștigătoarea concursului din 2012, Olivia Culpo, la care au participat 84 de țări.

R’Bonney Gabriel, Miss Univers 2022 are rădăcini filipineze

R’Bonney Gabriel, în vârstă de 28 de ani, s-a născut în San Antonio, Texas, și a devenit prima femeie de origine filipineză care a câștigat titlul de Miss SUA. Ea a obținut o diplomă în design vestimentar și a absolvit în 2018.

Tatăl ei, Remigio Bonzon ‘R. Bon’ Gabriel, este un imigrant filipinez care a venit în țară pentru a studia psihologia la University of Southern California cu doar 20 de dolari în buzunar. El s-a căsătorit cu Dana Walker, cetățean american, iar mai târziu a obținut un doctorat în psihologie la Universitatea din Houston.

Frumoasa americană a primit coroana de la predecesorul ei, Harnaaz Sandhu, o nouă tiară “Force for Good”, care are 993 de pietre prețioase și un safir de 45,14 carate. Aceasta este evaluată la 5,3 milioane de dolari, fiind cea mai scumpă coroană din istoria de 71 de ani a concursului. Între timp, eșarfa a fost realizată din materiale reciclabile, pentru prima dată în istoria concursului.

Organizația Miss Universe a informat că următoarea ediție va avea loc în El Salvador, mai relatează sursa citată anterior.

Foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Vedete