Mircea Solcanu, fostul prezentator, e aproape surd. Ce pensie de handicap primește lunar de la stat

Mircea Solcanu, fostul prezentator, e aproape surd. Ce pensie de handicap primește lunar de la stat

Mircea Solcanu a prezentat show-ul „Poveștiri de noapte' de la Acasă TV alături de Cabral. În urmă cu aproximativ zece ani de zile, emisiunea fusese considerată cea mai bună emisiune-tabloid. În urma unor declarații neașteptate, prezentatorul s-a retras de pe micul ecran și a luat-o pe un nou drum. 

 

Mircea Solcanu era la acea vreme unul dintre cei mai cunoscuți prezentatori din România, moderând celebra emisiune timp de mai bine de 10 ani, iar după dispariția din spațiul public, despre fosta vedetă de la Acasă TV s-au aflat foarte puține lucruri.

S-a stabilit la Constanța și a suferit în urmă cu ceva vreme o intervenție chirurgicală la Viena. Abia acum a declarat că a rămas cu sechele grave după operația de înlăturare a tumorii la creier. A spus acum că e aproape surd.

„Potrivit statisticilor, trebuia să se termine și efectul operației, ea îmi asigura un număr limitat de ani până la o recidivă sau necesitatea unei alte operații. A trecut termenul, nu am nicio problemă, în afară de pierderea auzului total la o ureche și 70% la cealaltă, adică sunt aproape surd. De șapte ani, verile mi le petrec pe plajă, cu beri și oameni buni, deci nicio opreliște', a declarat acesta pentru impact.ro. 

El a mai adăugat în același interviu că trăiește din pensia de handicap de 880 de lei, iar mama e cea care îl mai ajută. În prezent este și student la  actorie în Constanța.

„Sincer, abia aștept să termin facultatea. Nu neapărat ca să joc pe scenă sau în filme, ci doar ca să văd ce alte surprize mai are viața pentru mine. Facultatea asta a fost și un fel de penitență, în care am învățat nespus de multe lucruri. Până acum am trecut prin 'Moromeții', 'Livada cu vișini', Cehov, Caragiale sau Gorki. Nu mă văd în niciun rol. Cred că niște regizori sau directori de casting ar trebui să vadă asta. Sunt foarte sever în ceea ce mă privește și, sincer, nu mă văd, uneori doar mă mai ascult', a mai spus el.

Despre Cabral, fostul lui coleg de emisiune, spune că nu a mai luat legătura niciodată. Are prieteni vechi, cei care au fost alături de ieri înainte să devină celebru.

„Vorbe bune are numai Dumnezeu. Țin legătura cu câteva persoane cu care am lucrat. Prietenii adevărați mă bucur că nu există doar în cărți. Cine sunt ei? Prietenii care au rămas prieteni și care m-au așteptat cuminți, tăcuți și decenți să vin acasă. Sunt acei oameni care au fost prieteni cu mine înainte să fiu chiar la Radio, adică de pe la 15 ani, iar joi am împlinit 45. Eram curios cine își amintește, mai nimeni. Dar, pentru mine, contează mai mult cei care contează și care, culmea, își și amintesc, deoarece ei pentru mine sunt aproape totul. Cu Cabral nu am mai vorbit, niciodată', a mai mărturisit acesta pentru sursa menționată mai sus.

Mircea Solcanu, prezentatorul „Poveștiri de noapte', a rămas fără job după ce a avut nefericita inspirație să facă un comentariu care a scandalizat multă lume la vremea respectivă. Acesta i-a acuzat pe părinţii băieţelului sfâşiat de câini în septembrie 2013, Ionuţ Anghel, folosind termeni foarte duri, fapt care l-a costat locul de muncă, scrie libertatea.ro.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vedete