Ministrul Sănătății Nelu Tătaru, informații de ultimă oră despre epidemia COVID-19. Revine sau nu starea de urgență?

noul coronavirus

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a oferit informații de ultimă oră despre ce se întâmplă în contextul epidemiei COVID-19.

Eu sper ca primul val al pandemiei să ne fi învățat ceva și pe noi, ca Ministerul Sănătăţii, şi pe managerii de spitale şi să putem coordona, dacă nu unitar, măcar consolidat și solidar, orice efort pe care o să îl avem în eventualitatea unui val doi'.

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru, informații de ultimă oră despre epidemia COVID-19. Revine sau nu starea de urgență?

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a făcut declarații de ultimă oră despre epidemia COVID-19 și despre măsurile care se impun în cazul în care va crește numărul de cazuri. „Acolo unde vom vedea că se trece la o transmitere comunitară accentuată, unde vedem că apar focare, unde anchetele epidemiologice ne sesisează această creştere exagerată, pot veni şi restricţii de izolare, de carantinare a anumitor zone, precum şi dacă ne gândim la un agent economic, care nu respectă reguli, pot merge până la a izola acel agent economic.

Suntem într-o perioadă şi într-un moment în care gestionăm trei perioade de relaxare, weekend-uri prelungite, vreo două weeekend-uri prelungite, măsura în care asimptomaticii merg îna zecea zi acasă, mulţi dintre ei fiind cu un test pozitiv, totuşi, şi gândindu-ne că vrem de la 1 iulie să facem alte măsuri de relaxare', a explicat Ministrul Sănătății.

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru despre măsurile de relaxare programate pentru data de 1 iulie

Toată lumea așteaptă să afle cum sună lista măsurilor de relaxare programate pentru data de 1 iulie. Cu privire la acest subiect, Ministrul Sănătății a precizat următoarele:

„Dacă situaţia va deveni foarte gravă, România ar putea declara iarăşi starea de urgenţă. În măsura în care avem o creştere a transmiterii în comunitate, atunci unele ţări pot lua şi aceste decizii (izolarea românilor care ajung acolo – n.red.). Din punctul nostru de vedere, noi luăm şi reevaluăm toate ţările europene la cele şapte zile.

În măsura în care corespund ca transmitere în ţările respective, noi luăm decizia de a nu trece la izolare la domiciliu, când vin în România sau cetăţenilor români care revin în România.

Dar, mă repet, Institutul Naţional de Sănătate Publică face o evaluare a acestor ţări, precum şi ţările respective îşi fac evaluarea lor. Şi în ceea ce ne priveşte, luăm deciziile în consecinţă', conchide oficialul la Digi24.

Credit foto: Revista Avantaje

Horoscop 25 iunie 2020. O zi care vine cu schimbări majore și provocări importante

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
ELLE
VIVA!
Shtiu.ro
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Mai multe din Avantaje.ro