Mihaela Geoană, Femeia anului 2002 pentru Implicare şi Responsabilitate Socială

CONȚINUT VIDEO AVANTAJE
În 2001 a pus bazele Fundației Renașterea pentru Educație, Sănătate și Cultură, ințiind campania de luptă împotriva cancerului la sân odată cu iluminarea anuală în roz a celor mai frumoase clădiri din București. De atunci, preşedinta Fundaţiei Renaşterea promovează sănătatea femeii prin programe de depistare precoce a cancerului de sân, ovarian şi de col uterin.

A inaugurat Centrul Medical de Excelență RENASTEREA, specializat în diagnosticarea precoce a cancerului de sân, genital și pulmonar. Prin intermediul fundației se oferă teste gratuite femeilor din categorii vulnerabile, proteze mamare externe, ședințe de consiliere, de informare asupra noilor terapii, de susținere psihologică, precum și reuniuni de specialitate cu medici.

În iunie 2016, a lansat Coaliția pentru Sănătatea Femeii, care își propune să aducă în prim planul strategiei naționale un program dedicat sănătății femeilor, având ca obiective implementarea unui program național de screening pentru cancerul de sân, promovarea adecvată a programului de screening pentru cancerul de col uterin, precum și creșterea gradului de informare asupra importanței controalelor periodice în cazul cancerului ovarian.

În cadrul acestui demers a fost inițiat studiul “Afecțiuni oncologice feminine în România”, potrivit căruia rata de supraviețuire totală în România în cancerele de col uterin, sân și ovarian este de 59,3% comparativ cu o medie europeană de 69,4%.

Din aprilie 2007, Mihaela Geoană este președinte al Societății Naționale de Cruce Roșie din România.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Avantaje.ro