Meseria de mama poate aduce bani

Uncategorized

Pe piata fortei de munca s-a inteles, in sfarsit, ca merita sa rasplatesti financiar talentul de a ingriji si educa un copil, creand profesii care sa valorifice aceste merite. Am vorbit cu trei mame care si-au facut o meserie din aptitudinile de parinte.

O minipensiune pentru scolari si prescolari
Roxana Hungar, mama unei fetite de 12 ani, s-a hotarat in urma cu aproape patru ani sa inceapa o mica afacere. Isi dorea o minipensiune pentru prescolari si scolari din clasele primare pentru a le fi de ajutor copiilor, dar si parintilor care, ca si ea, aveau un program foarte incarcat si se saturasera sa tot incerce o femeie dupa alta. si-a folosit inclinatiile materne (imbogatite cu informatii din carti de pedagogie, psihologia copilului, educatie) si a deschis o minipensiune intr-un cartier rezidential.

"Cand am trimis-o pe Irina, fiica mea, la gradinita, mi-am dat seama ca programul meu incarcat si orarul ei nu se prea potriveau. Cautam mereu femei care sa o poata lua de la gradinita si care sa-i poarte de grija pana ce ajungeam acasa. Nu puteau sa stea decat pana la ora 15.00 sau, in cel mai fericit caz, pana la 17.00. Asa ca, in 1999, mi-a venit ideea de a crea un loc unde sa li se acorde ingrijire si atentie copiilor atat timp cat era nevoie. Totul s-a concretizat intr-o mica pensiune. Unii dintre cei mici au program special, zi si noapte, in cazul absentei parintilor din oras. Fiica mea ma sustine, mai ales ca ea a fost sursa de inspiratie pentru aceasta aventura. Cei care lucram aici, incercam sa comunicam cat mai mult cu copiii. Programul prescolarilor este foarte divers, de la ore de muzica si limbi straine, la spectacole de teatru sau la cursuri de inot la baza sportiva Dinamo.

Lucrez zece ore pe zi, dar e minunat, pentru ca am mai mult control asupra programului Irinei si fac ce imi place. Gradinita-minipensiune a implicat multe costuri; personalul este numeros, bine pregatit, cu studii pedagogice superioare, mancarea este de cea mai buna calitate, jucarii sunt cu nemiluita. Sunt fericita cand vad cum copiii din aceasta mare familie se dezvolta armonios."

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3 4

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Loading...
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din