Meat Loaf a murit la vârsta de 74 de ani

Cântărețul și actorul american Meat Loaf a murit la vârsta de 74 de ani, a confirmat agentul său. Nu au fost făcute declarații referitoare la cauza morții.

Născut Marvin Lee Aday și cunoscut ulterior drept Michael, muzicianul a murit pe 20 ianuarie, alături de soția sa, Deborah Gillespie.

„Știm cât de mult a însemnat pentru mulți dintre voi și apreciem cu adevărat toată dragostea și sprijinul acordat în timpul acestei perioade de durere din cauza pierderii unui artist atât de inspirator și a unui bărbat frumos', a spus familia lui Meat Loaf într-un comunicat, potrivit The Guardian.

Scris și compus de Jim Steinman, albumul de debut al lui Meat Loaf din 1977, Bat Out of Hell este unul dintre cele mai vândute albume din istorie. Albumul din 1993 al lui Steinman și Meat Loaf, Bat Out of Hell II: Back Into Hell a produs single-ul global I’d Do Anything for Love (But I Won’t Do That). A fost singurul său single nr. 1 în Marea Britanie, petrecând șapte săptămâni în top. A terminat cu trilogia Bat Out of Hell cu The Monster Is Loose în 2006. Cele trei albume s-au vândut în peste 65 de milioane de copii în întreaga lume.

Meat Loaf a avut, de asemenea, un rol important în versiunea cinematografică din 1975 a „The Rocky Horror Picture Show', interpretând-l pe Eddie, un curier sălbatic și nefericit care cântă melodia Hot Patootie. De asemenea, a jucat în peste 50 de filme și emisiuni TV, printre care Fight Club, Wayne’s World și Spiceworld the Movie. În 2021, a semnat un acord pentru a dezvolta o serie de competiții de relații intitulată Id Do Anything for Love (But I Won’t Do That).

Stephen Fry și-a amintit că a interpretat un sketch cu el în show-ul de comedie sketch din Marea Britanie Saturday Live în anii 1980. „Sper că paradisul este așa cum ți-l amintești de pe panoul de bord, Meat Loaf', a scris el pe Twitter. Despre apariția lor împreună, el a scris: „A avut calitatea de a fi simultan înfricoșător și drăgălaș, ceea ce este rar și destul de minunat.'

Aday s-a născut în Dallas, Texas, la 27 septembrie 1947. Era unicul copil al familiei, mama sa profesoară de școală și cântăreață de gospel, iar tatăl său un fost ofițer de poliție care a devenit alcoolic după ce a ieșit din armata SUA în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Meat Loaf in concert, Penwith Rock Festival, CornwallSeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 3

Aday a jucat în producții de liceu, a studiat la Lubbock Christian College și mai târziu la North Texas State University. După moartea mamei sale, s-a mutat în Los Angeles și și-a format primul grup, Meat Loaf Soul, luând numele de la o poreclă crudă dată de un antrenor de fotbal.

El a refuzat trei oferte timpurii de contracte de înregistrare, iar grupul și-a desfășurat activitatea în direct, susținând trupe precum trupa lui Van Morrison Them, Taj Mahal, Janis Joplin, The Who, The Fugs, The Stooges și Grateful Dead. Pe măsură ce membrii trupei au venit și au plecat, grupul și-a schimbat numele cu fiecare grup nou, printre care Popcorn Blizzard și Floating Circus.

Succesul pe coasta de vest a dus la lansarea unui single, Once Upon a Time. Cu toate acestea, Meat Loaf s-a plâns că nu a fost luat în serios în industria muzicală și s-a alăturat unei producții din Los Angeles a musicalului Hair.

În urma sa au rămas soția Deborah Gillespie, fiica sa Amanda Aday și fiica vitregă Pearl Aday din prima căsătorie cu Leslie G Edmonds.

Foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Vedete