Locuri de muncă în Baia Mare – Părinții au zile libere plătite, inclusiv în vacanța de vară

Locuri de muncă în Baia Mare – Părinții au zile libere plătite, inclusiv în vacanța de vară

Cei care ocupă locuri de muncă în Baia Mare se confruntă, ca toți angajații de altfel, cu probleme legate de serviciu în această perioadă. Dacă știi că nu ai cu cine să-ți lași copilul în vremuri de restricții, află că beneficiezi de zile libere plătite, inclusiv în vacanța de vară.

În contextul în care școlile vor rămâne închise până se termină actualul an școlar, părinții care ocupă locuri de muncă în Baia Mare și în restul țării sunt puși în situații neprevăzute. Numai că o nouă prevedere legislativă îi ajută pe părinții care ocupă locuri de muncă în Baia Mare și în restul țării. Aceștia au dreptul să le ceară angajatorilor zile libere plătite, inclusiv pe perioada vacanței de vară.

Cine are acest drept dintre cei cu locuri de muncă în Baia Mare și în țară

Potrivit Ministerului Muncii și Protecției Sociale, părinții care își supraveghează la domiciliu copiii în vârstă de până la 12 ani beneficiază de zile libere și în timpul vacanțelor școlare. Guvernul a adoptat în acest sens o Ordonanță de Urgență care modifică art. 1 alin. (1) din HG nr. 217/2020 pentru aplicarea prevederilor Legii nr. 19/2020 privind acordarea unor zile libere părinţilor pentru supravegherea copiilor, în situaţia închiderii temporare a unităţilor de învăţământ. Măsura era necesară în contextul restricționării drastice a circulației persoanelor în ultima perioadă. În cazul părinților care beneficiază deja de zilele libere acordate în baza Legii nr. 19/2020, prelungirea acestei perioadei se face din oficiu. Angajatorul îi va înștiința despre acest drept prin mijloace de comunicare electronice. Așadar, zilele libere se acordă doar după epuizarea tuturor opțiunilor prevăzute de legislație pentru desfășurarea activității și cu obligația asigurării continuității activității. Prevederile legale sunt atât pentru cei care ocupă locuri de muncă în Baia Mare, cât și pentru angajații din toată țara.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
ziareonline.ro
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Advertorial