Liliana Mocanu, din „Las Fierbinți”: „Acum doctor e și vecinul, și prietenul”

Liliana Mocanu, una dintre simpaticele actrițe din „Las Fierbinți', a povestit despre experiența infectării cu Covid-19. Aceasta i-a sfătuit pe oameni să aibă o comunicare deschisă cu medicii care îi îngrijesc.

În cadrul emisiunii „La Măruță', de la Pro Tv, actrița a recunoscut că este foarte disciplinată și că a evitat în această perioadă deplasările inutile. Însă infecția nu a apărut în urma unor astfel de momente, ci de la centrul unde fiica ei făcea ore de germană. Imediat s-a testat, cu două teste rapide, iar rezultatele au ieșit pozitive. Acest lucru a fost imediat legat și de durerile de cap, extrem de puternice, cărora le găsise însă o altă justificare. „Aveam dureri de cap foarte mari, dar am dat-o… oameni buni, nu trebuie s-o dăm pe seama unei gripe de toamnă'.

A luat legătura cu medicii care i-au recomandat un aparat de puls-oximetru, pentru măsurarea saturației și a evitat să meargă la spital, la un evaluare a stării de sănătate, ceea ce a regretat ulterior. Aceasta i-a sfătuit pe oameni să ia legătura cu medicii și să nu îi asculte imediat pe prieteni sau vecini care, cel mai adesea, recomandă antibioticele ca măsură de prevenție.

Liliana Mocanu: „Sunt foarte cerebrală'

„Am trăit niște dureri musculare, de spate, de oase, de aveam impresia că oasele mele erau schimbate cu niște tije de fier pe care le bătea cineva cu un ciocan. Sunt foarte cerebrală și atentă la tot ca să povestesc în detaliu. Frica mea era să nu rămân noaptea fără aer, să nu pot să respir'.

A chemat ambulanța, a ajuns la spital și acolo au început din nou durerile musculare puternice.

Și fiica ei, Ana, a trecut prin experiența Covidului. În cazul adolescentei, infecția s-a manifestat prin febră și episoade puternice de tuse, ceea ce a îngrijorat-o pe mamă, din cauza istoricului medical al fetei.

Actrița a povestit și despre modul în care prietenii și colegii i-au sărit în ajutor. Una dintre aceștia, Ecaterina Ladin – Talida, i-a adus mai multe produse necesare, alături de un buchet de trandafiri albi. „Ziceai că sunt Micul Prinț când a găsit trandafirul roșu. Când ieși constrâns să ieși din casă, parcă atunci vrei să ieși'.

Liliana MocanuSeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 3

Citește și: Survivor, de la Kanal D la Pro Tv

Foto: Facebook/Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Vedete