Liana Stanciu – Viata cu Teodora

Intai a fost inconfundabila voce de radio, apoi si chipul cunoscut de la televizor. Liana Stanciu a devenit mamica si, de-atunci, viata ei e cu totul alta.

Grabita, intotdeauna ocupata cu ceva important, uneori chiar cu mai multe lucruri deodata, Liana Stanciu traieste intr-un ritm ametitor, care ar dobori de oboseala orice barbat.

Cineva spunea ca o mama cu doi copii mici face zilnic munca unui controlor de trafic aerian, cu program prelungit si fara concediu.

Liana se misca printre responsabilitatile dificile ale omului de radio si tv si cele ale mamei cu gratia unei feline si un echilibru de invidiat.

Controlor de trafic aerian
Cinci zile pe saptamana e la radio, o seara – la B1TV, din cand in cand se ocupa de firma ei de traduceri pentru filme. Suntem in studiourile Magic Fm, Liana imi raspunde la intrebari si "duce" o emisiune in direct, cu un ochi la ecranul "computerului de bord" si cu o mana pe butoane.

La mirarea mea, Liana imi raspunde cu un citat al unui clasic Rolling Stones: "Eu nu sunt un ‘tobar’ extraordinar, dar muncesc cu toba de 40 de ani la Rolling Stones, astfel incat asta nu prea mai are secrete pentru mine…" Liana lucreaza in radio din 1990 – "prin urmare, in decembrie implinesc 16 ani de cand am intrat in radio si mi-e greu sa cred ca mai sunt chestiuni in acest domeniu pe care sa nu le cunosc.

Am crescut cu radioul, am invatat de la specialisti, am facut cursurile BBC si toate specializarile posibile. Le stiu pe toate, pentru ca asta mi-e meseria!". Se intrerupe brusc si se intoarce spre microfon: "No fighting! Ei sunt Shakira si haitianul Wyclef Jean! Despre Shakira atata s-a vorbit, incat prefer sa spun ca una dintre cele care i-a fost mentor, respectiv Gloria Estefan, vine aici in finalul acestei ore.

Ramai cu Magic Fm! Dupa ora 14, te asteapta stiri! Iar dupa Stiri, Whitney Houston, alaturi de Mihai Traistariu si Laura Brenigan!" Cu un gest scurt, inchide microfonul si se intoarce spre mine, gata sa-mi spuna povestea vietii ei alaturi de Teodora.

"Totul e complet nou pentru mine… Am venit la serviciu de cand avea o luna! Cred ca nici o mama n-a facut asta. Nu pentru ca nu mi-as fi dorit sa stau cu ea, dar nu s-a putut altfel…

In fiecare zi, intre unu si patru, sunt la radio. Am angajat o doamna care sta cu ea in timpul asta. In primele luni, la patru si un sfert eram acasa, cu sanul in gurita ei. A fost foarte stresant. Acum m-am mai linistit, pentru ca mananca si altceva in afara de lapte.

Teoretic, pentru ca tot laptele meu e baza. Pana si cerealele de seara i le dau in lapte de mama, pe care il scot cu pompita! Cred ca sunt una dintre putinele mame de pe planeta care fac asta. Dar Teodora nu vrea alt lapte… Ia in gurita si psssst" – Liana imi arata cum Teodora scuipa feluri diferite de lapte sau alta mancare…

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3

Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Vedete