Ke Huy Quan, discurs emoționant la Premiile Oscar: „Mamă, am câștigat un Oscar!”

Ke Huy Quan a avut parte de succes la Hollywood. El a fost îngrijitorul lui Harrison Ford în “Indiana Jones and the Temple of Doom“, dar de atunci nu a mai avut o prezență activă în industria cinematografică. Totul s-a schimbat odată cu rolul său din „Everything everywhere at once' rol pentru care a câștigat un Oscar la categoria cel mai bun actor în rol secundar.

Quan și-a început discursul cu un mesaj adresat mamei sale, care îl urmărea de acasă: “Mamă, tocmai am câștigat un Oscar!”, a exclamat actorul născut în Vietnam.

“Călătoria mea a început pe o barcă, am petrecut un an într-o tabără de refugiați, iar acum am ajuns cumva pe cea mai mare scenă de la Hollywood. Se spune că astfel de povești se întâmplă doar în filme. Nu-mi vine să cred că mi se întâmplă mie. Acesta este visul american”, a declarat actorul în vârstă de 51 de ani.

Actorul și-a continuat discursul mulțumindu-i soției sale, Echo, și subliniind publicului să nu renunțe la a-și urmări visele. “Visele sunt ceva în care trebuie să crezi”, a exclamat el. “Aproape că am renunțat să mi-l mai caut pe al meu… pentru voi toți, vă rog să vă păstrați visele vii”.

Ke Huy QuanSeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 4

Este al doilea premiu al serii pe care filmul durează Totul peste tot deodată. Jamie Lee Curtis a câștigat premiul pentru cea mai bună actriță în rol secundar pentru interpretarea sa în același film.

Povestea sa este demnă de Hollywood: Ke Huy Quan a fost descoperit în copilărie de Steven Spielberg și, în cele din urmă, și-a construit o carieră în afara ecranului, până când, aproape patru decenii mai târziu, revenirea sa uimitoare i-a adus duminica aceasta premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar.

Acest american de origine vietnameză avea 12 ani când a mers la un casting împreună cu fratele său, concurând pentru rolul lui Stopper, băiatul din “Indiana Jones și Templul Osândei”. Însă Quan a fost cel ales să se alăture lui Harrison Ford în continuarea de succes din 1984, scrie 247News Agency.

În anul următor, Quan a revenit la faima marelui ecran cu clasicul film de aventuri din anii 1980, ‘The Goonies’. Dar când nu a putut profita de faima din copilărie, a lucrat în spatele scenei ca coordonator de cascadorii.

Actorul, care a câștigat deja un Glob de Aur, un BAFTA, un Critics Choice Award și un premiu Screen Actors Guild (SAG) pentru acest rol, era favorit la această categorie, la care mai erau nominalizați Brendan Gleeson și Barry Keoghan. pentru “The Banshees of Inisherin”), Brian Tyree Henry (“Causeway”) și Judd Hirsch (“The Fabelmans”).

Câștigarea sa reprezintă un punct de cotitură pentru actorii asiatici care simt că sunt în sfârșit mai bine reprezentați pe ecran.

“Când am încetat să mai joc, a fost pentru că existau atât de puține oportunități”, a spus el într-un discurs emoționant de acceptare a premiilor SAG în urmă cu două săptămâni.

“Acum situația arată foarte diferit”, a mai spus el.

Foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Vedete