Irina Costache, nominalizată la trofeul Femeia Anului 2016, categoria Advocacy și prevenirea violenței asupra femeilor

Irina Costache

Irina Costache crede că societatea în care trăim se poate transforma, cu puțină bunăvointă și mult efort educativ, într-una mai puțin violentă, mai tolerantă și, mai ales, mai puțin violentă față de femei. Irina Costache este doctor în studii de gen. Pe lângă activitatea academică, Irina a fost întotdeauna implicată în diverse proiecte feministe ale societății civile.

După ce s-a întors în România, Irina a fondat și a colaborat cu o serie de organizații pentru drepturile femeilor, inclusiv cu A.L.E.G. (Asociația pentru Libertate și Egalitate de Gen), o asociație de prestigiu în domeniul promovării drepturilor femeilor și al cărei președinte a devenit anul acesta. Toate inițiativele Irinei au încercat să pună în discuție publică teme incomode, tabu-uri ale societății românești – violența sexuală, violența domestică și violența de gen asupra elevilor LGBT.

În anul 2014, Irina, prin A.L.E.G, a adus împreună 12 ONG-uri sub umbrela „Rupem tăcerea despre violența sexuală'pentru a sprijini victimele violenței sexuale, atât prin servicii directe către acestea cât și prin demersuri concrete privind îmbunătățirea modului în care autoritățile gestionează astfel de cazuri.

În 2016, Irina a acceptat provocarea de a se alătura echipei de femocrate (feministe tehnocrate) de la autoritatea publică ce coordonează activitatea guvernamentală în domeniul violenței asupra femeilor (ANES), inclusiv cu scopul de a promova o procedură de lucru integrată care să permită o asistență profesionistă pentru victimele violenței sexuale.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Povesti adevarate