Iarina micuța artistă

Nu poti sa nu o remarci! O privire patrunzatoare si vesela, plina de energie si o bucurie molipsitoare. Dezinvolta, cu o voce extraordinara, cu o blandete care iti atinge sufletul.

Am vazut-o  pe Iarina Maria Popescu, pentru ca despre ea vorbim, o fetita de doar 8 ani pe scena a doua festivaluri de muzica anul trecut,  Dragobete pupa fete si Festivalul International de canto Cezar Ouatu(FICCO) Aici juriul si publicul au remarcat si  apreciat talentul si emotia transmisa de Iarina si i-au acordat Premiul de Popularitate, la doar 6 ani.

In luna Iulie, in curtea Operei Comice pentru Copii, am reintalnit-o pe Iarina care venise la repetii pentru School of Rock si am putut sa vorbesc putin cu ea. Foarte vesela, dar in acelasi timp serioasa si concentrata pe ceea ce avea sa faca pe scena. Mi-a povestit ca a participat la mai multe  concursuri  si festivaluri anul trecut, anul acesta a ajuns in finala FICCO, ca a cantat atat cu grupul ei VOX MATER, dar si individual, a inregistrat mai multe melodii pentru copii la Roton, in limba engleza, limba in care Iarina vorbeste fluent. Imi mai povestea ca desi este in clasa 1 la scoala, este deja  in al doilea an de studiu al pianului, face canto de doi ani  cateva ore bune pe saptamana. Mi-a povestit cum a venit la castigul School Of Rock in luna martie si spre bucuria ei a fost aleasa dintr-un numar mare de copii foarte talentati.

Mi-a explicat ca un om mare, ca pentru a fi bun trebuie sa te antrenezi serios, sa muncesti, sa repeti.

Cand am intrebat de ce face asta, mi-a raspuns simplu: Imi place sa cant, imi place sa aduc bucurie oamenilor care ma asculta!'

Am fost curios sa aflu daca a stiut mereu ca ii place sa cante si sa danseze. Iarina mi-a spus ca totul a inceput in joaca, dar cand a simtit bucuria de pe scena a inteles ca trebuie sa se pregateasca mai mult, si sa astepte, sa aiba rabdare.

Am avut bucuria sa o vad pe scena, in rolul Dakotei pe scena Oprerei Comice pentru copii, in spectacolul School Of Rock, un musical remarcabil ce are in spate o Echipa de senzatie: Emil Pantelimon, regizor, Irina Furdui, regizor secund, Teodora Jaworski, pregătire muzicală, Cezara Blioju, coregraf, Alexandru Ilie, dirijor –unde s- a lucrat fără oprire aproape, timp de trei luni de zile. Am remarcat la Iarina o pasiune si o iubire pentru rolul ei demne de o mare artista.

Acum o voi revedea, o vom revedea cu totii, in rolul liderulului pinguinilor Skipper, in perioada 28 august-5 septembrie 2021,la  Opera Comică pentru Copii in 4 reprezentații ale celebrului musical „Madagascar – A musical adventure Jr.' (adaptare după filmul omonim produs de DreamWorks), în regia semnată de Emil Pantelimon și Jaqueline Bratu.

Ce stiu dupa ce am cunoscut-o pe Iarina este ca trebuie sa imi notez numele ei, cu siguranta vom mai auzi de ea, cu siguranta vin din urma copii talentanti, muncitori, care se gandesc la bucuria celorlalti desi abia sunt in primii  lor ani de viata.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Advertorial