Horoscop săptămânal: Trăiri intense şi începuturi curajoase

Luna Nouă în Vărsător anunţă o săptămână a trăirilor intense și a începuturilor cutezătoare. Iată care sunt previziunile astrale pentru perioada  26 ianuarie – 2 februarie.

Ana-gabiÎn cadrul ciclului Lunar curent suntem în faza de descreștere a Lunii, până joi, 30 ianuarie, când se formează Luna Nouă în semnul Vărsătorului (gradul 11), la ora 23:38.

Ultimele zile ale ciclului lunar se derulează pe fondul  încheierii perioadei de mişcare aparent retrogradă a planetei Venus, care îşi va relua mersul direct vineri, după Luna Nouă.

Astfel că este posibil să trăim foarte intens această perioadă, mai ales că Venus reintră în jocul cuadraturii Uranus-Pluton, apropiindu-se la un grad de Pluton de unde îşi va relua mersul direct, realizând şi opoziția la Jupiter.

În cursul zilei de marți, Luna va tranzita perechea Venus – Pluton şi va accentua şi mai mult starea noastră interioară. Este posibil să trăim o confruntare din care să rezulte o mai bună orientare către scop şi către viitor, prin clarificarea bunului mers al relațiilor.

Conflictele sociale  pot atinge un nivel exploziv, care să ne aducă în atenţie compasiunea precum şi respectul reciproc. Astfel de situaţii s-au mai produs însă, acum ar fi potrivit să se realizeze şi o schimbare în conştiința de masă.

Altfel spus, există condiţiile şi momentul potrivit pentru ca această schimbare să se nască, urmând să producă efecte vizibile în continuare, în ciclul Lunar următor, dar și pe termen lung.

La nivel personal, este potrivit să găsim un sens constructiv al experiențelor noastre afective, relaționale, din ultimele două luni şi zilele rămase până la Luna Nouă sunt foarte potrivite pentru acest gen de introspecție.

Cu siguranță găsim gânduri, idei şi scenarii pe care să le lăsăm în urmă, regrete şi dezamăgiri care ne arată ce şi cum anume să schimbăm în viziunea noastră, încât să îmbunătățim modul în care relaționăm cu ceilalți, fără să mai așteptăm schimbarea lor.

Rolul regretelor şi dezamăgirilor este să determine această transformare, după care le putem considera vindecate în măsura în care le-am folosit. Dacă ne mai apasă mintea şi sufletul, înseamnă că mai au ceva de spus iar noi mai avem de lucru asupra transformării.

Ar fi potrivit să întâmpinăm Luna Nouă cu o intenţie structurată pe termen lung, cu motivații bine înţelese şi complet asumate.

Este important să înțelegem adevărata importanţă a gândului precum şi a cuvântului, a impactului pe care îl producem asupra experiențelor noastre de viață, prin modul în care primim, procesăm şi transmitem informația.

Devine din ce în ce mai important să înțelegem, tot mai mult, care ar putea să fie planul mental în atingerea scopurilor noastre.

La acest tablou astral, se adaugă și influențele planetei Mercur care intră vineri, 31 ianuarie, în semnul Peştilor, pe care-l tranzitează până pe 7 aprilie, realizând şi o mișcare aparent retrogradă în perioada 6 februarie – 1 martie, cu parcurgerea segmentului de retrogradare, din nou în mers direct, până la 10 martie.

Influența energetică a acestui tranzit accentuează receptivitatea şi natura reflexivă a gândirii precum şi a expresiei planului mental. Este însă posibil să alunecăm în retrăirea unor experiențe emoţionale ale trecutului, care pot provoca inconstanţă în gândire. Este important să observăm la timp această eventuală instabilitate a procesului de gândire şi să ne eliberăm de influenţele emoţionale.

Din acest motiv este important ca Luna Nouă să ne găsească pregătiți pentru a rearanja intențiile noastre pe făgaşul dorit, eliberați de ceea ce ar putea fi considerat balast, urmând ca în perioada de retrogradare a planetei Mercur să înțelegem şi mai bine cum anume construim ceea ce ne-am propus.

Se pare că perioada următoare ne invită, pe fiecare şi împreună, la o deschidere a sufletului către lume şi simultan într-o călătorie interioară. Acest lucru se poate întâmpla în măsura în care suntem disponibili, atât pentru a privi lumea, cât şi pentru a privi în interiorul nostru.

Astrolog Ana Gabriela Tăutu

Astro Mercurhttp://astromercur.blogspot.com/

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din