Harnaaz Sandhu din India a fost numită cea de-a 70-a câștigătoare a titlului Miss Univers

Harnaaz Sandhu din India a fost încoronată Miss Univers duminică (12 decembrie), depășind un grup de aproximativ 80 de concurente într-un concurs care a fost atins de politică și pandemie.

Fosta Miss Universe, Andrea Meza din Mexic, și-a încoronat succesoarea în stațiunea israeliană Eilat, la Marea Roșie. Concursul a avut loc la miezul nopții, încheindu-se la ora locală 5 dimineața pentru a se adapta programului din SUA. Sandhu, în vârstă de 21 de ani, se inspiră de la fotomodelul Priyanka Chopra. În timpul liber, îi place să practice yoga, adoră dansul, gătitul, călăria și este o împătimită jucătoare de șah.

Frumoasa Miss Universe a învins alte 79 de concurente din diferite țări și teritorii, inclusiv pe Miss Paraguay Nadia Ferreira și Miss Africa de Sud Lalela Mswane.

Concursul a inclus expoziții tradiționale de costume naționale, rochii de seară și costume de baie, precum și o serie de întrebări la interviu pentru a testa abilitățile concurentelor de a vorbi în public. Dar a atras atenția în ultimele săptămâni și din alte motive.

Competiția a fost una istorică, deoarece a fost pentru prima dată când un delegat din Emiratele Arabe Unite a concurat și pentru prima dată în peste patru decenii când Miss Universe Maroc revine la concurs.

De asemenea, un boicot condus de palestinieni le-a îndemnat pe concurente să sară peste eveniment pentru a protesta împotriva tratamentului acordat de Israel asupra palestinienilor.

În cele din urmă, doar Malaezia, o țară predominant musulmană, cu legături strânse cu palestinienii, nu a trimis un reprezentant, invocând situația globală creată de COVID-19.

Guvernul sud-african, care susține cu fermitate și cauza palestiniană, și-a retras sprijinul pentru reprezentanta țării în legătură cu participarea ei. Într-un interviu de luna trecută, Meza le-a îndemnat pe concurente să lase politica în afara concursului, spunând că adunarea a fost menită să reunească femei din medii diferite.

„Când ești acolo, uiți de politică, de religia ta', a spus ea pentru The Associated Press la acea vreme.

profimedia-0647650305SeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 4

Sara Salansky, un oficial al Ministerului Turismului din Israel, a declarat că țara a fost selectată să găzduiască concursul la începutul acestui an, datorită programului de vaccinare împotriva coronavirusului de succes al Israelului.

Concursul a suferit și un obstacol de ultim moment odată cu sosirea variantei Omicron, care a forțat Israelul să-și închidă granițele pentru turiștii străini la sfârșitul lunii trecute.

Majoritatea concurentelor Miss Univers erau deja în țară înainte de intrarea în vigoare a noilor reglementări. Dar celor care au venit după aceea li s-a dat permisiunea specială de a intra, deși cu o perioadă obligatorie de carantină timp de 72 de ore.

În perioada premergătoare concursului de duminică, toți cei prezenți au fost testați pentru coronavirus la fiecare 48 de ore și au fost obligați să respecte cerințe stricte privind măștile.

Pe lângă toate măsurile de protecție, reprezentanta Franței, Clemence Botino, a fost testată pozitiv pentru COVID-19 la scurt timp după sosirea în Israel. După 10 zile în carantină, ea a fost declarată negativ săptămâna trecută și i s-a permis să se înscrie din nou în competiție.

Concursul de duminică a fost găzduit de personalitatea TV americană Steve Harvey.

Foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vedete