Grapefruitul
:contrast(8):quality(75)/https://www.avantaje.ro/wp-content/uploads/2009/06/grapefruit.jpg)
Grapefruitul se gaseste cu usurinta pe parcursul intregului an, totusi sezonul lor de varf este perioada ianuarie-mai.
Nutritie :
– Sursa bogata de vitamina C, B1 si fibre (jumatate de grapefruit contine intreaga cantitate de vitamina C necesara organismului uman pe zi);
– O buna sursa de vitamina B2, A;
– Contine cantitati importante de minerale cum ar fi potasiu si calciu;
– Cantitatea de zaharuri este mai mica decat cea similara din portocale;
– Sursa importanta de vitamina P;
– Nu contine colesterol, grasimi si sodiu.
Efecte benefice:
– Acidul citric continut de grapefruit ajuta la eliminarea toxinelor din organism ; ca urmare a consumului constant de suc de grapefruit si a curatarii organismului, unele persoane pot experimenta probleme cu pielea, acnee sau chiar diaree;
– Datorita continutului bogat de vitamina C, sucul de grapefruitul baut dimineata ajuta la prevenirea racelilor sau gripelor atat de predominante in perioada rece;
– Vitamina P impreuna cu vitamina C intaresc sistemul imunitar al corpului;
– Vitamina P este benefica si pentru sanatatea dintilor si a gingiilor;
– Efect benefic in prevenirea intaririi oricarui tesut al corpului, cum ar fi al ficatului sau a arterelor si la prevenirea formarii pietrelor.
Cum le alegi:
– Selecteaza fructele grele, ferme, cu o textura neteda si de forma cat mai rotunda;
– Culoarea fructului poate varia de la galben deschis la galben-bronz cu nuante de roz sau verzuliu;
– Alege-le pe cele cu coaja subtire;
– Petele galbene sau verzi de pe coaja, nu le schimba in nici un fel gustul
Cum le pastrezi:
– La temperatura camerei ele rezista cam pana la 10 zile;
– In frigider isi pot mentine calitatile pentru o perioada mai lunga, de pana la doua-trei saptamani;
– Tine-le departe de legume, intr-un compartiment separat.
Cum le consumi :
– Dupa ce au fost spalate bine, curata-le de coaja, segmenteza-le in felii si mananca-le crude si proaspete;
– Crude le poti folosi cu salata verde si in salate de fructe;
– Delicioase alaturi de peste;
– Foarte gustoase atunci cand sunt preparate sub forma de sucuri si in combinatie cu cele de portocale si capsuni;
– Cand vrei sa prepari suc, scapa doar de coaja cea groasa mentinand-o pe cea alba. Ea este plina de vitamine.