Gianluca Vacchi, motivul pentru care a fost denunțat de angajați

L-a începutul verii 2022, o scandal monstruos l-a prins la mijloc pe cunoscutul influencer Gianluca Vacchi. Italianul, în vârstă de 55 de ani, a fost denunțat de unii dintre foștii săi angajați. Iată motivul.

Gianluca Vacchi a împărțit întotdeauna publicul între cei care îl iubesc și cei care îl urăsc, dar modul său de a „comunica” cu angajații stârnește multe discuții. Știrea care a atras atenția asupra condițiilor de muncă din interiorul vilei Vacchi este cea a plângerii de exploatare din partea fostei menajere.

La începutul acestei veri, pentru a face publicitate documentarului Amazon Prime Video în care joacă, a acordat mai multe interviuri și a ocupat un spațiu în presa mainstream pe care, de obicei, nu prea îl folosește. În Vanity Fair, răspunzând la întrebarea “Ce este luxul pentru tine?”, el a răspuns că “luxul este să poți avea propriul tău timp”. O frază care a fost preluată de mai mulți oameni, mai ales pe rețelele de socializare, pentru a comenta știrea acuzației de exploatare din partea unor colaboratori ai săi.

Luxul înseamnă să dispui de timpul propriu și al altora, au comentat critic sute de persoane sub știrea publicată de Repubblica, care a publicat prima povestea denunțului și revendicării femeii și a altor angajați care au fost exploatați de Vacchi. Printre dovezile exploatării și terorii care domneau în casa influencerului (printre cei mai bogați de pe Instagram), Repubblica a publicat extrasul unei înregistrări audio în care angajații erau amenințați cu amenzi și rețineri de salariu pentru orice mișcare greșită.

Potrivit relatării femeii, contractul ar fi trebuit să prevadă un timp de lucru de aproximativ șase ore pe zi, șase zile pe săptămână, însă regimul funcționa pe alte cifre: până la 20 de ore de muncă, fără odihnă sau concediu. În aceste condiții, între faptul că a fost obligată să danseze pe TikTok și a făcut scandal, femeia a spus că picătura care a umplut paharul a fost solicitarea de a semna un contract de confidențialitate, sub sancțiunea deducerii a 50.000 de euro din indemnizația de concediere. Femeia ar fi refuzat și, prin urmare, a fost concediată pe loc.

Gianluca Vacchi, denunțat pentru exploatare: mărturia femeii de serviciu

Influencerul milionar Gianluca Vacchi a fost acuzat de una dintre menajerele sale de exploatare. În cadrul contractului, care a început la 25 mai 2017, au fost marcate șase ore pe zi, timp de șase zile din șapte. Femeia (de origine filipineză) a descris condițiile de muncă foarte diferite. În relația sa cu autoritățile, ea a explicat că ea și ceilalți colegi (toți de origine filipineză, după cum subliniază Vacchi într-un mesaj audio incriminator de pe WhatsApp) erau forțați să efectueze chiar și până la 20 de ore de muncă continuă, fără pauze, repaus săptămânal sau concedii.

Condiția de exploatare raportată de femeie a fost însoțită de un sentiment constant de teamă din cauza atitudinii agresive a influencerului. Menajerele au fost obligate să participe la dansurile, repostate ulterior pe rețelele de socializare, care l-au făcut atât de celebru pe Vacchi.

Această muncă suplimentară pentru care erau necesare ritm și mișcări perfecte nu era plătită suplimentar. Dimpotrivă, din spusele femeii, dacă cineva făcea o mișcare greșită, Vacchi se lua de angajați și mergea chiar până la a sparge obiecte.

Înregistrare șocantă pe WhatsApp

Amenințările și insultele au fost confirmate de unele probe audio făcute publice de ziare. În aceste înregistrări audio de pe WhatsApp, Vacchi folosește un ton amenințător și agresiv, lăsând să se înțeleagă clar că și-a ieșit din minți. Motivul este uitarea unei ochelari de soare și mutarea din „locul obișnuit” al suplimentelor. Ca răspuns la greșelile făcute de angajații săi, Vacchi a amenințat că va aplica o amendă: 100 de euro în minus la salariul lunar pentru fiecare neglijență.

„Așa că acum mă aflu sub c****. Filipinezilor, de fiecare dată când uită ceva, le dau amendă de 100 de euro, apoi o plătesc adunată, nu dau doi bani. […] Acum mă întorc la mine acasă și, dacă văd o față lungă, îi strâng de gât', spune Gianluca Vacchi în înregistrarea audio, potrivit Money It.

Ulterior, mulți activiști mai ales de pe rețelele de socializare au cerut pedepsirea acestuia, anulându-i documentarul de pe Amazon Prime.

Mucho Más abia a ajuns pe platformă și deja s-a cerut eliminarea sa. Coincidența dintre lansarea documentarului și plângerea, ambele la 26 mai 2022, a fost citită de public ca o nouă jignire. „Nu avem nevoie de un elogiu pentru cei care își consideră angajații sclavi, mulțumesc!” și „Un exploatator nu merită un documentar care vrea să fie idolatrizat” sunt câteva dintre comentariile de pe paginile de socializare ale platformei de streaming Amazon, mai scris sursa citată mai sus.

Foto: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Vedete