Florin Călinescu, de la prezentator TV la agricultor. Ce planuri are: „Am un hectar jumătate aici, lângă București”

Florin Călinescu nu mai are momentan niciun proiect în televiziune și are în plan să se ocupe cu agricultura. Prezentatorul are un teren lângă București, unde cultivă legume.

Deși nu este fermier, Florin Călinescu vrea să își deschidă o afacere în domeniul agriculturii. Prezentatorul a avut ultimul proiect la Prima TV, însă show-ul prezentat de el a fost scos de pe post. Acum, el își dorește să se ocupe de cultivarea legumelor, dar și să crească porci.

„Nu sunt fermier, dar mă uit, pentru că tot ce dă pământul mi-a rămas în sânge, ca să zic așa, de când eram copil și mai mă ocup și eu așa… Am un hectar jumate aici, lângă București, mai am de unde vin părinții mei, de lângă Pitești.

Mai punem un cartof, mai punem o varză, ceva păsăret și niște porci. Mi-a intrat în cap să cresc porci de Bazna. Porcul de Bazna este rasă pur românească. Istoria lui este de la Bazna chiar, că, dacă era de la New York, se chema porc de New York', a declarat Florin Călinescu la Agro TV.

Florin-Calinescu-1SeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 3

Se pare că omul de televiziune s-a interesat și s-a pus la punct cu toate detaliile despre creșterea porcilor. Florin Călinescu a povestit în ce vrea să investească banii.

„Ungurii l-au înregistrat pe ăla de Mangalița, dar și noi suntem aproape. Se spune acuma, cu voce mică, când sunt ungurii la mijloc, că e și de Transilvania, din motive cunoscute doar de ei.

Bazna este un porc care, atunci când ăia au găsit gaz în Podișul Transilvaniei nu știau cum… și au adus mineri din Anglia și ăia au venit cu porci de Berkshire, niște porci negri. S-au încuscrit cu niște mistreți din pădure, că nici Mangalița nu e o rasă venită așa…

Și atunci, mistrețul, luând niște scroafe de pe la oameni la întrebări, la discotecă, avem Mangalița albă, roșie și neagră și Bazna este Mangalița cu Berkshire. De asta poate ziceai că nu e chiar așa românesc, dar el este pur și simplu românesc.

Este acel porc negru, cu păr mai mare decât Mangalița, e foarte sârmos, care are crupa aia albă, cu o dungă gri, până la picioarele din față', a declarat Florin Călinescu la Agro TV.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Vedete