Colegii fiului meu sunt copii de bani gata

Colegii fiului meu sunt copii de bani gata

E un lucru bine stiut ca, in momentul luarii unei decizii ne asumam si consecintele deciziei respective. Uneori acestea sunt placute, alteori neplacute, pentru noi sau pentru cei din jur. Pentru a-ti fi mai usor in perioada scolara care urmeaza pentru fiul tau, iti propun sa faci doua liste: una care sa contina toate avantajele pe care le puteti avea prin prezenta fiului tau la scoala respectiva si una care sa contina toate dezavantajele pe care le cunosti. Pentru a-l putea sprijini pe baietelul tau, ai putea sa incepi prin a fi tu insuti mai detasata in legatura cu comportamentul colegilor lui. Astfel ii vei putea transmite si lui un sentiment de incredere si siguranta.

Atunci cand stai de vorba cu fiul tau, da-i exemple concrete, poate chiar din experienta cotidiana, in legatura cu atitudinea de siguranta si incredere pe care ai dori s-o aiba atunci cand e impreuna cu colegii de scoala. Ajuta-l sa descopere mai intai alaturi de voi, in viata de zi cu zi, cum e sa se simta increzator in fortele proprii. Asigura-l ca ai incredere in resursele si capacitatea lui de a se simti bine la scoala, de a le raspunde colegilor ca pentru el sunt mai importante rezultatele scolare.

In cazul agravarii competitiei generate de colegii lui, ti-as recomanda sa iei legatura cu profesorii responsabili de clasa in care invata baiatul si sa discutati deschis despre aceste atitudini si despre modurile in care ele pot fi limitate din punct de vedere pedagogic.
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor