Este sau nu este avantajos să îți cultivi propriile fructe și legume

Nu cu puțin timp în urmă, omenirea nu își punea întrebarea dacă este sau nu este avantajos să îți cultivi propriile fructe și legume, pentru că mereu aveam acces la orice în marile lanțuri de magazine și ne puteam aproviziona fără grijă, oricând doream. Practic, trăiam o viață fără griji și nici măcar nu știam acest lucru. Dar lucrurile acestea s-au achimbat radical, din momentul în care a venit pandemia de Covid-19 și de atunci lucrurile încă nu au revenit la normal în proproție de 100% – ba chiar putem spune că am rămas cu o oarecare frică față de ziua de mâine. Este, totuși, avantajos să ne creștem propriile legume și fructe? De ce ar trebui să recurgem la această practică? O putem pune în aplicare dacă stăm la bloc? Iată răspunsul la fiecare întrebare în parte:

  1. Este sau nu este avantajos să îți cultivi propriile fructe și legume? Pe scurt, răspunsul este da. Multe alimente au dispărut rapid din magazine, în special la începutul pandemiei când nimeni nu știa la ce să se aștepte a doua zi. Teama și înstinctul de supraviețuire i-a făcut pe mulți să golească rafturile din magazine. Dar dacă ne-am crește propriile legume și fructe, o parte importantă din problemă s-ar rezolva și am face și economii reale la bani, pentru că nu mai depindem de alții și devenim independenți din acest punct de vedere.
  2. De ce ar trebui să recurgem la această practică? Pentru a nu mai trăi cu frica zilei de mâine, pentru a controla ce și cum creștem în propria grădină, pentru a evita chimicalele și a mânca mai sănătos și așa mai departe.
  3. O putem pune în aplicare dacă stăm la bloc? Răspunsul este da, dar la o scară puțin mai mică. La bloc merg culturile crescute la ghivece, deci nu este imposibil, trebuie doar să existe bunăvoință.

Fie că locuiți la casă și dispuneți și de grădină, fie că locuiți la bloc, dar doriți totuși să creșteri fructe și legume, apelați cu încredere la produsele https://www.regalfermierul.ro/, deoarece veți găsi tot ce vă trebuie pentru a porni pe acest drum cu dreptul. Prețurile produselor sunt mai mult decât ofertante și vă oferă soluții pentru orice buget, astfel încât să porniți cu încredere pe acest drum. Marii legumicultori au apelat deja la produsele lor și chiar au revenit pentru comenzi ulterioare, dovadă că oferă servicii și produse profesionale. Ce îi recomandă? Experiența acumulată în ani de practică și lucrul cu clienții, plus pasiunea pentru acest domeniu, care deși implică multă muncă fizică, nu este apreciat la adevărata sa valoare.

Poți începe acest lucru, dacă nu deții cunoștințe în domeniu? Răspunsul este da. Se pot învăța multe lucruri pe parcurs despre legume, simplu și fără bătăi de cap. Există mereu informații pe net sau în cărțile de specialitate, care sunt existente pe piață. Iar cu tehnologia avansată din ziua de azi, nu mai există nu pot!

Ce legume să cultivați, ca și începători? Iată o scurtă listă cu cele mai relevante exemple:

  1. Roșiile – roșiile sunt legume nepretențioase, dar trebuie să țineți cont de cerințele pe care le are planta. Cresc repede și sunt foarte gustoase și sățioase, plus că aduc foarte multe beneficii pentru organism. Pot fi consumate crude sau prelucrate în diferite mâncăruri gătite (ciorbe, tocănițe și așa mai departe);
  2. Castraveții – sunt legume foarte hidratante, conțin până la 90% apă și sunt ideali vara, când temperaturile ating pragul canicular. Și castraveții cresc repede și pot fi consumați cruzi sau sub formă de murături;
  3. Cartofii – cartofii sunt considerați foarte sățioși și chiar așa sunt. Pot fi gătiți în foarte multe feluri: prăjiți, în ciorbe, în tocănițe, sub formă de piure și așa mai departe;
  4. Vinetele – sunt sățioase și gustoase și aduc un aport nutritiv considerabil organismului. Pot fi congelate și gătite oricând, pentru că nu își pierd aroma și savoarea. Sunt des consumate sub formă de salată de vinete sau coapte. Are un gust inconfundabil;
  5. Ardeii grași – indiferent de culoarea lor, ardeii sunt legume ușor de crescut. Sunt aromați și hidratanți, conținând 90% apă în compoziția lor și sunt ideali în salate și ciorbe;
  6. Salata verde – salata verde este o legumă nepretențioasă și crește rapid, putând produce mai multe rânduri de frunze ce pot fi consumate eșalonat. Salata verde este ideală pentru organism, prin aportul de elemente nutritive pe care le are în compoziție;
  7. Ceapa – este considerata antibiotic natural și este ideală pentru întărirea sistemului imunitar și pentru lupta împotriva virusurilor și bacteriilor (ideală contra răcelilor și / sau alte afecțiuni);
  8. Usturoiul – este considerat tot un antibiotic natural, fiind consumat pentru aceleași proprietăți pe care le are și ceapa.

Culturile de legume trebuie făcute prin rotație, pentru a nu seca solul de elementele sale nutritive, deoarece orice recoltă consumă o anumită cantitate de anumite elemente, până când nu mai rămâne nimic. De aceea, pentru a evita acest lucru, luați în considerare acest sfat de la specialiști. Cultivați roșii și ceapă prima oară, apoi castraveți și salată a doua oară și așa mai departe. În acest fel, vă bucurați mai repede de varietate și mențineți micro și macroelementele de la nivelul solului la nivel optim, fără să depuneți eforturi în plus pentru acest lucru. Legumicultura nu este grea și adevărul este că, în prezent, a devenit mai apreciată și mai practicată ca niciodată, în special de către persoanele care doresc să consume produse proaspete și netratate chimic.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial