Electrostatica.ro oferă soluții avantajoase de vopsire în câmp electrostatic!

Vopsirea în câmp electrostatic este un proces care leagă electric și chimic de vopseaua de suprafețele metalice. Un aparat de pulverizare cu vopsea electrostatică încarcă pozitiv particulele de vopsea pulverizată în timp ce părăsesc pistolul special de pulverizare. Suprafața metalică care primește vopseaua este încărcată negativ, ceea ce înseamnă că, vopseaua este atrasă imediat pe suprafețele metalice datorită sarcinilor electrice opuse. Vopsirea electrostatică este un proces eficient pentru un număr foarte mare de aplicații, inclusiv în domeniul auto.

Vopsirea electrostatică este un proces de utilizare a unui câmp magnetic pentru aplicarea vopselei pe metale și diferite tipuri de materiale plastice ori chiar lemn. Se bazează pe principiul „opusele se atrag'. Prin acordarea obiectului care urmează a fi vopsit a unei sarcini negative și vopselei o sarcină pozitivă, se creează atracția și rezultatul este un finisaj durabil, neted și dur.

Majoritatea oamenilor au experimentat electricitate statică în timp ce trec pe un covor și apoi ating metalul. Șocul se produce deoarece fricțiunea dintre picioare și covor ajută la formarea unei sarcini electrice în corp. Atunci când un obiect metalic împământat este atins, descărcarea electrică rezultată provoacă un mic șoc electric. Un câmp electrostatic este similar cu un câmp magnetic tipic, deoarece atunci când un obiect devine încărcat creează un câmp electrostatic. Dacă obiectul are un exces în numărul de electroni, se consideră că este încărcat negativ. Dacă obiectul are mai puțini electroni decât mediul său, acesta este încărcat pozitiv. Două obiecte electrostatice care au particule încărcate în mod opus vor fi apoi atrase una de cealaltă. Acesta este conceptul din spatele vopsirii în câmp electrostatic.

În vopsirea electrostatică, elementul care urmează să fie vopsit primește o încărcare negativă de la un electrod încărcat negativ, care arată similar cu un cablu al bateriei. Vopseaua are o încărcare pozitivă și este pulverizată folosind o duză rotativă. Sarcinile pozitive și negative atrag vopseaua că un magnet, către suprafața metalică. Vopseaua caută obiecte împământate și se „înfășoară' în jurul obiectului pregătit pentru vopsire. Acest lucru se întâmplă deoarece atracția dintre sarcinile opuse este atât de puternică încât sarcina va atrage vopseaua în jurul obiectului, acoperind complet suprafața. Vopseaua este atrasă în mod static de metal din toate direcțiile, astfel încât să nu existe vreo mizerie de la pulverizarea excesivă. Imaginați-vă cum ar putea funcționa acest lucru în ceea ce privește vopsirea unui gard de fier forjat, de exemplu. Vopseaua va fi pulverizată și se va înfășura și va adera la partea din spate a fiecărei părți a gardului. Nu ar exista nicio mizerie în zonă înconjurătoare și ar fi foarte puțină vopsea irosită.

Vopsirea în câmp electrostatic are multe avantaje.

• Finisajul este unul impecabil datorită câmpului electromagnetic.

• Oferă un finisaj neted și dur că de smalț.

• Grosimea vopselei este ușor de controlat.

• Este rentabil, deoarece economisește atât vopsea, cât și timp.

• Este foarte curat, deoarece nu există pulverizare excesivă sau stropire și aplicarea este uniformă.

• Suprafața obiectului vopsit este igienică, deoarece este neporoasă și este impermeabilă la substanțele chimice utilizate pentru curățare.

Vopsirea electrostatică este o metodă de vopsire foarte eficientă, rentabilă și curată. Poate fi folosită pe suprafețe conductoare și oferă un finisaj neted. Produce o acoperire puternică și durabilă care vă rezista în anii următori. Acest proces a fost folosit în fabrici de mulți ani. Dar odată cu proiectarea și dezvoltarea unităților mobile de vopsire, acoperirile pot fi acum aplicate electrostatic în aproape orice locație. Profesioniștii în vopsire în câmp electrostatic vă pot ajuta să profitați de această metodă de vopsire pentru casa și curtea dar și pentru extrem de multe aplicații industriale.

Performanța și durabilitatea vopselei aplicate electrostatic depășește orice alt tip de vopsea. Fiecare particulă de vopsea se leagă electric de suprafața metalică vopsită finisajul rezultat fiind unul literalmente impecabil, se usucă rapid și este extrem de durabil. În timpul procesului de fabricație pentru electrocasnice, mobilier de birou și automobile, straturile de finisare finală sunt aplicate cel mai frecvent prin vopsirea electrostatică tocmai datorită multiplelor avantaje pe care aceasta modalitate de vopsire o oferă.

Vopselele electrostatice sunt emailuri pe bază de solvenți, cu luciu ridicat, cu un conținut extrem de ridicat de compuși organici volatili. În timpul procesului de aplicare, vopselele electrostatice degajă cantități mari de vapori toxici, prin urmare, mediul de vopsire pentru procesul de vopsire electrostatică trebuie să fie foarte monitorizat și să aibă o rată ridicată de schimb de aer. Într-un mediu apropiat, fumurile se pot acumula, creând un pericol de explozie și sănătate pentru pictor. Tocmai din acest motiv, nu uitați că trebuie să aveți la îndemână și un echipament special pentru operațiunea de vopsire în câmp electrostatic.

În cazul în care sunteți în căutarea unei soluții extrem de avantajoase pentru o vopsire în câmp electrostatic de cea mai înaltă calitate, atunci sunteți invitați să accesați Electrostatica.ro unde cu siguranță veți putea găsi exact răspunsul pe care îl căutați.

Echipa Electrostatica.ro are că obiect principal de activitate finisarea metalelor. Cu alte cuvinte, este vorba despre tratarea și acoperirea metalelor cu un strat de culoare fin, plăcut și foarte rezistent. De asemenea, Electrostatica.ro pune la dispoziția clienților servicii de vopsitorie precum:

• Vopsitorie în câmp electrostatic

• Protecții și recondiționări de suprafață cu materiale lichide

• Finisarea lemnului în câmp electrostatic( MDF)

• Sablarea reperelor de dimenisuni mici și medii

Toate informațiile de care aveți nevoie vă așteaptă pe site, la un click distanță – Electrostatica.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Advertorial