DOSAR SPECIAL Amantele celebre ale secolului XX

CONȚINUT VIDEO AVANTAJE

Marii lideri politici, conducătorii marilor puteri, oamenii care au avut deseori în mâini soarta lumii, au avut de asemenea, în viața personală, slăbiciuni, iubiri, trăiri și legături amoroase ce au fost ținute în cel mai adânc secret.

Vera Davîdova și Stalin


Amante celebre

Vera Davîdova

Printre femeile din viața dictatorului rus Iosif Stalin, cel mai important loc l-a ocupat cea care avea să-i devină amantă vreme de 20 de ani: tânăra soprană Vera Davîdova, solistă la Teatrul de Operă din Leningrad.

S-au cunoscut în 1932, iar Stalin s-a îndrăgostit la prima vedere de frumusețea și distincția Verei și a cerut mutarea ei la Teatrul Mare din Moscova, i-a oferit o locuință în centrul orașului și a înscăunat-o ca „amantă oficială' deși nu permitea nimănui dintre apropiați să vorbească despre asta.

Vera și-a folosit toate farmecele și talentul actoricesc ca să-l păstreze cât mai mult alături de ea, devenind în scurtă vreme cea mai apropiată confidentă a „tătucului' URSS și nu doar în intimitatea dormitorului ci stând lângă el de multe ori chiar la întâlniri oficiale sau în cadru restrâns, cu membri ai biroului politic și ai guvernului. Cu toate că
suspiciunile aproape paranoice și capriciile lui Stalin erau binecunoscute.

Puțin a lipsit însă ca Vera să nu plătească chiar cu viața apropierea de paranoicul dictator rus, căci după o relație de 20 de ani Stalin a ordonat, cu câteva ore înainte să moară, să fie dusă la Lubianka și să fie executată cu un glonte în ceafă. Doar că omul său de încredere, Poskrebîșev, nu a urmat ordinul fiindcă era la rândul lui îndrăgostit de artistă.

Alina Kabaeva și Putin

Amante celebre

Alina Kabaeva

Cu câțiva ani în urmă, Rusia vuia de zvonuri despre o căsătorie a președintelui Vladimir Putin celebrată într-un secret absolut, însă Kremlinul a dezmințit orice asemenea eveniment și a negat chiar că ar exista vreo intenție în acest sens.

Despre povestea de iubire care a născut această știre se vorbea încă din 2006, când președintele rus a cunoscut-o pe fosta stea a gimnasticii ruse, Alina Kabaeva – o femeie de o frumusețe uluitoare – și s-a îndrăgostit de ea, mulți spunând că de atunci cei doi au format un cuplu. Multă vreme după aceasta, relația celor doi a rămas într-un secret deplin și nu a fost niciodată recunoscută de nici una dintre părți.

Dar câțiva ani după începutul relației lor, Alina a născut un băiețel, Dimitri, care seamănă – se spune – izbitor de mult cu Vladimir Putin în copilărie. Apoi s-a vorbit despre o altă naștere în secret a doi gemeni, la Centrul de Obstetrică și Ginecologie din Moscova.

Oficial, gimnasta (care este director la „Național Media Grup') nu este căsătorită și nici nu a fost vreodată, iar orice informație oficială despre copilul sau copiii săi lipsește cu desăvârșire. Despre liderul de la Kremlin se știe că are două fiice din prima căsnicie, Maria și Ekaterina, și că a divorțat de soția sa, Ludmila, în 2013.

Zvonurile însă spun că la un an după divorțul lui Putin, la Olimpiada de la Soci, pe inelarul președintelui rus și al Alinei Kabaeva se putea vedea strălucirea unor inele de cununie. Relația lor nu a fost confirmată niciodată.

Inessa Armand și Lenin

Amante celebre

Inessa Armand

Vladimir Ilici Lenin, marele lider comunist, a fost căsătorit încă din „tinerețea sa revoluționară' cu Nadejda Krupskaia, tovarășă politică alături de care a fost arestat și trimis în Siberia în 1896. Dar adevărata sa iubire a fost o altă femeie, care i-a devenit și amantă. Se numea Inessa Armand, era de origine franceză, dar după ce l-a întâlnit pe Lenin a decis să trăiască în Rusia alături de el, împărtășind aceleași idealuri politice.

La un pas de a fi trimisă în judecată după ce a fost arestată de poliția politică, frumoasa Inessa este ascunsă de Lenin în propria casă, undeva la granița polono-ucraineană, și locuiește o vreme chiar împreună cu liderul bolșevic și cu soția acestuia.

După abdicarea țarului Nicolae al II-lea, Lenin și-a impus amanta în guvernul provizoriu și era decis să îi asigure un loc de frunte în structura politică a URSS. Însă, din nefericire, Inessa Armand se îmbolnăvește de holeră în timpul epidemiei din Caucaz și moare la doar 46 de ani, lăsându-l pe Lenin neconsolat pentru tot restul vieții sale.

Celia Sanchez și Castro

Celia Sanchez

Celia Sanchez

Biografii oficiali ai dictatorului Fidel Castro nu menționează nicăieri, dar se pare că între acesta și revoluționara Celia Sanchez Manduley, cea care a jucat un rol important în revoluția cubaneză, a existat, în taină, și o poveste de iubire. În 1957, Celia Sanchez era în fruntea listei celor mai căutate femei de regimul lui Fulgencio Batista, dar după căderea acestuia, când Fidel Castro a venit la putere în Cuba, Celia a devenit una dintre „piesele grele' ale noului regim.

Unii dintre comandanții revoluționari, printre care generalul Huber Matos, spuneau că atribuțiile sporite acordate acesteia se datorau în mare parte dragostei dintre ea și „el lider maximo' căruia îi devenise amantă.

Fidel Castro a fost căsătorit şi a avut cinci copii, iar familia sa neagă orice relaţie intimă între cei doi revoluţionari. La rândul ei, Celia nu a fost căsătorită niciodată şi nici se știe să fi fost implicată în vreo relaţie amoroasă după ce l-a cunoscut pe Castro în războiul de gherilă din munții Sierra Maestra, dus alături de Ernesto Che Guevarra, fratele Raul Castro şi Camilo Cienfuegos.

Celia Sanchez a murit de cancer în 1980 și este considerată una dintre cele mai mari luptătoare şi apărătoare ale revoluţiei cubaneze, fără să se știe clar dacă a fost cu adevărat amanta liderului cubanez.

Eva Braun și Hitler

Eva Braun

Eva Braun

Eva Braun fost întreaga viață amanta lui Adolf Hitler, devenind soția lui abia în ultimele 36 de ore de viață, în buncărul săpat sub cancelaria Reichului. S-au cunoscut la Munchen, prin intermediul fotografului oficial la lui Hitler, a cărui asistentă era Eva și, în ciuda diferenței de vârstă dintre ei (Eva avea 17 ani, Hitler 41) relația lor a devenit pasională și nu aveau să se mai despartă până la moarte.

După ce Hitler ajunge Fuhrerul Germaniei, își mută amanta inițial într-un apartament din centrul Berlinului, după care este oficial instalată și recunoscută ca metresă a liderului nazist. Locuiesc împreună, apare alături de Hitler la toate dineurile și chiar la unele întâlniri de stat și militare, devine stăpână absolută la reşedința favorită a lui Hitler de la Berchtesgaden și are o influență majoră asupra Fuhrerului.

Odată ce soarta războiului începe să se schimbe iar înfrângerea Germaniei devine clară chiar și pentru Hitler deși el
nu o recunoștea, Fuhrerul decide să se însoare cu Eva, urmând ca apoi să se sinucidă amândoi. Ceremonia a avut loc
la nouă zile după ce Hitler împlinise 56 de ani și după ce Eva refuzase să plece din Berlin cu ultimul avion disponibil.

Acum, Hitler o sărută pentru prima dată în public apoi el se împușcă iar Eva Braun înghite o fiolă cu cianură. Mai departe, misterul asupra morții celor doi plutește și astăzi.

La Kremlin există, într-un seif secret din arhive, un fragment din craniul lui Hitler ca dovadă a morții sale, în vreme ce se spune că, prin 1952, Eva Braun și Hitler, schimbați dar greu de confundat, trăiau în Paraguay. Adevărul rămâne încă de aflat.

Citeste si

DOSAR SPECIAL Cei mai periculoși criminali ai României: doctorița Roxana Călin, autoarea celei mai şocante crime pasionale comisă vreodată în România

DOSAR SPECIAL Cei mai periculoși criminali ai României: Văduva neagră' Vera Renczi și-a dorit să fie ultima femeia din viața a 35 de bărbați

DOSAR SPECIAL: Iubiri celebre de altădată. CAMIL PETRESCU ȘI CELLA SERGHI

Autor: Adrian Cîlțan

Foto: THE MOSCOW TIME, WELT, FLICKR, HISTORIA

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Povestile voastre