Doliu în lumea teatrului: Ion Dichiseanu s-a stins din viață, la 87 de ani

Doliu în lumea teatrului: Ion Dichiseanu s-a stins din viață, la 87 de ani

Ion Dichiseanu se afla în Spitalul Floreasca din București încă de la începutul anului. Din nefericire, în urma infectării cu o bacterie periculoasă, actorul s-a stins din viață. Acesta avea 87 de ani.

Înainte de Sărbătorile Pascale, Ioana Dichiseanu, fiica marelui artist a povestit cu lacrimi în ochi cât de grav bolnav este tatăl ei și care este cu adevărat cauza ce l-a imobilizat la pat timp de trei luni.

„În fiecare zi sun, cred că bietul personal medical de acolo s-a săturat să îmi audă vocea, să spun că sunt eu și cum se mai simte tata. Sunt zile bune, zile mai puțin bune, dar important este că e într-o stare stabilă și ne rugăm la Dumnezeu ca recuperarea să fie cât mai rapidă', a spus ea la Antena 3.

Ion Dichiseanu ar fi împlinit 88 de ani pe 20 octombrie. În 1959, a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică, Facultatea de Teatru din București, în urma îndrumării nepoatei lui George Vraca.

De-a lungul carierei sale a activat în cadrul Teatrului Nottara, însă a devenit cunoscut datorită numeroaselor roluri pe care le-a avut în cinematografie, teatru de televiziune și teatru radiofonic.

În anul 1979 a primit Premiul ACIN datorită interpretării excepționale din filmul „Clipa', iar în mai 2002, alături de alți colegi de breaslă, a fost decorat cu Ordinul național Serviciul Credincios în grad de Cavaler „pentru prestigioasa carieră artistică și talentul deosebit prin care au dat viață personajelor interpretate în filme, dar și pe scenă, cu prilejul celebrării unui veac de film românesc'.

Orașul său natal este Adjud, iar autoritățile locale l-au numit Cetățean de Onoare al orașului Adjud.

De asemenea, în urmă cu doi ani, Klaus Iohannis l-a decorat cu Ordinul Serviciul Credincios în grad de ofițer.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vedete