Doi navigatori de pe o ambarcațiune habar nu aveau că în lume este pandemie

Când lumea e pusă pe jar și autoizolarea este cuvântul de ordine, mai sunt și oameni care trăiesc în altă… dimensiune. Este exact povestea a doi navigatori de pe o ambarcațiune habar nu aveau că în lume este pandemie.

Elena Manighetti din Lombardia (Italia) și Ryan Osborne din Manchester (Marea Britanie) și-au schimbat viața brusc, în 2017. Și-au părăsit locurile de muncă, și au cumpărat o ambarcațiune, visul lor fiind acela de a naviga în întrega lume. S-au pregătit intens pentru aventură, au pus toate lucrurile la punct și au ridicat „pânzele'. Sfârșitul lunii februarie a acestui an i-a prins undeva prin Insulele Canare. Cei doi aventurieri – care formează un cuplu – aveau în planurile lor de călătorie, ca și destinație, St. Vincent. Undeva prin Caraibe. Atunci când au pornit la drum, Elena și Ryan spun că auziseră de virusul care crea mari probleme în China, dar nu și-au imaginat că se va răspândi și în niciun caz că le va putea afecta cu ceva călătoria, care practic avea loc în cealaltă parte a lumii. Mai mult de atât, la plecare au transmis familiei și prietenilor că nu doresc să primească absolut nicio veste proastă pe timpul călătoriei. Și potrivit zicalei „Ai grijă ce îți dorești pentru că s-ar putea să primești', așa a fost și în cazul lor. Pe parcursul celor 25 de zile în care au fost numai și numai pe apă, în Oceanul Atlantic, nu au avut semnal la telefoanele mobile. În consecință nici conexiune Internet. Prima veste că în unele zone nu este permisă acostarea au primit-o prin stație de la un prieten care navigase cu puțin timp înaintea lor. Apoi au început să apară surprizele, atunci când li s-a interzis andocarea în Caraibe.

„Am încercat mai întâi să acostam într-unul din teritoriile franceze din Caraibe. Dar când am ajuns am descoperit că toate granițele erau închise și insulele se închideau. Nici în acel moment nu am realizat gravitatea situației și am presupus că este o măsură preventivă pentru că în martie tocmai începea sezonul. Ne-am gândit că insulele nu vor să riște primind turiști care ar putea infecta localnicii ', a povestit Ryan.

Din cauză că Elena era de origine din Lombardia, autoritățile caraibiene nici n-au vrut să audă de acostare. Cei doi au reușit până la urmă să convingă autoritățile cu ajutorul aparatului GPS de faptul că s-au aflat în larg timp de 25 de zile, cum ar veni în carantină fără să știe acest lucru, și că nu reprezintă un pericol pentru nimeni. Între timp, Elena a luat legătura cu familia ei din Lombardia și a aflat că se afla în siguranță, de șase săptămâni în izolare. Dar a aflat și că mulți dintre oamenii pe care îi cunoștea de ani de zile au căzut victime ale coronavirusului.

Cuplul se află în prezent blocat în Bequia, Saint Vincent, și nu își poate continua călătoria din cauza restricțiilor de circulație. Totuși, speră să continue explorarea Caraibelor înainte de luna iunie, pentru că dupa aceea începe sezonul uraganelor.

Foto: Facebook/Elena Manighetti

Citeste și:

Doi medici chinezi infectați cu Covid au devenit… negri în urma tratamentului

Tu știi care sunt marile și oceanele lumii?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Povesti adevarate