Din spatele camerei de filmat direct pe copertă

Protagonista copertei din această ediție este Oana Drăgulinescu, 37 de ani, din București. Deși lucrează de ani de zile în industria media, e prima dată când iese dincolo de scenă și ecran. Are toate motivele, nu-i așa?

oana dragulinescu

Oana Drăgulinescu este muzicolog, jurnalist, producător de televiziune, manager artistic, om de comunicare și antreprenor… asta dacă este să aranjăm, cât de cât cronologic, titulaturile pe care le-a avut de-a lungul timpului pe cărțile de vizită.

Îi place rigoarea și lucrurile spuse verde-n față, dar în același timp adoră proiectele complexe și mințile complicate de artiști.

Nu poate să trăiască fără agendă, cafea, prieteni și echipa ei de la Quartz Media.

A studiat pianul timp de 12 ani, a făcut apoi muzicologie și a absolvit Universitatea Națională de Muzică din București.

Și-a făcut o specializare în studii culturale britanice și, în paralel, și-a descoperit marea dragoste: televiziunea.

„Muzicologie, comunicare, televiziune, caritate, antreprenoriat – am învățat să le îmbin armonios

Pentru un muzician, obișnuit cu munca solitară, întâlnirea Oanei cu o meserie care implică atât de mulți oameni și atât de diverși a fost cu adevărat fascinantă. La TVR Cultural a încercat de toate, de la talk-show cultural la documentar de artă, și de la videoclip muzical la transmisii directe.

A realizat proiecte video unicat în România, cum ar fi seria de scurt-metraje „Clipe și Sunete (premiată de Asociația Profesioniștilor din Televiziune cu patru distincții). Apoi a descoperit campaniile de comunicare, pe care le-a testat mai întâi împreună cu pionierii turneelor de muzică clasică din România: violonistul Alexandru Tomescu, pianistul Horia Mihail și violoncelistul Răzvan Suma.

Apoi, a lucrat alături de Alexandru Tomescu pentru multe ediții ale Turneului Național Stradivarius, o premieră de succes în domeniul extrem de dificil al popularizării muzicii clasice, de două dintre acestea fiind extrem de atașată: Stradivarius Obsesii și Stradivarius Capricii (două proiecte sincretice pentru care Oana Drăgulinescu a semnat și regia).

Spune că nu știe să lucreze decât pentru proiecte în care crede și cu oameni care îi plac. Din cauza aceasta, Fundația Hope and Homes for Children (HHC România) este subiectul ideal, pentru care a mobilizat o echipă de oameni fabuloși care au ajutat până acum peste 30.000 de copii, aflați în situații de viață extrem de vulnerabile.

Este pasionată de călătorii (mai ales dacă implică o ambarcațiune cu vele) și de gătit, deși recunoaște că partea cu gătitul nu e chiar cea mai potrivită activitate pentru menținerea siluetei.

„Credeam că mi-e mai bine în spatele camerei de filmat, dar văd că mă descurc și în fața ei

Cum însă, din meseria de producător de televiziune a învățat că nu există probleme, ci doar soluții, chiar și aici și-a găsit un remediu, care se numește Limitless, un program de sport și nutriție creat de Valentin Vasile. Această nouă experiență poate fi inclusă pe lista scurtă a lucrurilor de care a devenit dependentă, alături de cafea, prieteni și agende.

Cel mai recent proiect se numește „The Wine Book of Romania, o primă carte a vinurilor de top din România care se va lansa în martie 2016. Deși lucrează de mai bine de 15 ani în industria video, ședința foto pentru Avantaje a fost prima din viața ei.

Şi pentru că trăia cu impresia că e genul de persoană care se simte mai bine în spatele camerei decât în fața ei, echipa Avantaje i-a modificat total această preconcepție.

Realizator: Daniela Palade Teodorescu

Foto: Dan Borzan

Stilist: Florentina Mușat

Machiaj: Carmen Dincă

Coafură: Getts Hair Studio

Vestimentație: rochii și accesorii: Nissa

 

Și tu poți fi pe copertă!

Dacă te-a inspirat povestea Oanei, înscrie-te și tu în campania „Și tu meriți să fii pe copertă!. Fii tu prima cea care crede în tine! Trimite o scrisoare de prezentare însoțită de fotografii (portret și în picioare) pe e-mail, la adresa avantaje@ringier.ro sau înscrie-te pe site-ul www.avantaje.ro în spațiul rezervat campaniei „Și tu poți fi pe copertă!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Povesti adevarate