Dimineti de cosmar?

dimineata, trezire
Fa-ti un program. Stim ca, dimineata, cand toata lumea se simte putin confuza, buima-ca si in criza de timp, este greu sa pui ordine in lucruri. Incearca, totusi, sa nu te abati de la programul stabilit, sprijina-i pe ceilalti sa faca la fel si viata ta va fi mult mai usoara.

Pregatirea este cheia. Impacheteza sandvisurile, pregateste hainele si orice alt lucru important cu o seara inainte. Pe termen lung, invata-i si pe ceilalti membri ai familiei sa fie responsabili; atribuie-le sarcini potrivite varstei lor.

Nu lua totul asupra ta. Sunt lucruri pe care si copiii le pot face (sa-si faca ghiozdanul, sa-si pregateasca hainutele etc.). Chiar daca la inceput vor mai da gres, incurajeaza-i sa „exerseze“, pentru a le face cat mai bine. Intr-o zi de weekend, roaga-i chiar sa pregateasca un mic dejun dupa puterile lor. Lauda-i cand se descurca bine, dar nu-i critica atunci cand gresesc.

Si cel mai important, explica-le ca sunt lucruri pe care le pot face si ei in gospodarie, ca tu esti mama lor si nu sluga lor. Implica-i treptat in tot ceea ce tine de administrarea unei familii. Incurajeaza-i sa fie responsabili si autonomi, in limitele varstei lor, desigur, indiferent ca sunt fete sau baieti.

Loading...
Recomandari
Libertatea
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Povesti adevarate