De mâine certificatul de vaccinare e valabil doar cu booster (doza 3)

Atenție! De mâine certificatul de vaccinare e valabil doar cu booster (doza 3) dar sunt vizați cei care vor să călătorească în afara țării.

Din 1 februarie se schimbă regulile de călătorie în Uniunea Europeană. Certificatul de vaccinare este valabil doar împreună cu doza booster. Până acum românii nu prea s-au înghesuit să-și facă doza trei: 2,4 milioane de oameni au booster-ul administrat.

Așadar, dacă aveți doar două doze de vaccin și au trecut mai mult de nouă luni de când ați făcut-o pe ultima (rapelul) NU mai puteți călători în UE.

'De la începutul lunii februarie trebuie să ne adaptăm și să utilizăm pentru circulația internațională, nu în interior, un certificat care este valabil cu 3 doze sau 2 doze după caz. Deci cetățenii din Uniunea Europeană trebuie să aibă un certificat care să includă vaccinarea cu trei doze în cazul în care au încheiat schemă de vaccinare cu mai multe de 270 de zile anterior. Vestea bună dacă vreți este că toți acești cetățeni ai Uniunii Europene care posedă un astfel de certificat probabil că vor fi scutiți la nivelul Uniunii, așa este recomandarea, atât de carantină cât și de testare', a spus ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

„În 2022 vom încheia această urgenţă medicală'

Pandemia se va încheia anul acesta este de părere Alexandru Rafila: “cu cât transmisibilitatea unei tulpini creşte, scade patogenitatea. E posibil să apară variante mai patogene, dar cu transmisibilitate scăzută şi atunci o să discutăm despre o manifestare de tip endemic, nu epidemic.'

Boosterul obligatoriu de la 1 februarie este o directivă europeană și se aplică doar pentru cei care călătoresc în UE, nu şi în interiorul ţării. În România nu s-a luat o astfel de decizie.

Cei care doresc mai multe informații pot accesa pagina de Facebook RoVaccinare – Pagina oficială a Platformei naționale de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19, unde vor găsi și adresele centrelor de vaccinare.

Foto: 123rf

Citește și:

Număr mare de elevi și profesori infectați cu Covid-19 în Capitală. Școli închise, cursuri online

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri