De ce s-a sinucis Dalida. Destinul zbuciumat al unei stele

“Viața mi-e insuportabilă. Iertați-mă”. Acestea au fost ultimele cuvinte ale cântăreței Dalida, scrise pe biletul de adio. 

Yolanda Cristina Gigliotti, pe numele de scenă Dalida, se naște la Cairo, oraș în care trăiește până la vârsta de 21 de ani. Imediat după câștigarea titlului de Miss Egipt, tânăra de o frumusețe aparte pleacă la Paris.

Pe cele mai înalte culmi ale succesului

Conform www.historia.ro orașul luminilor și al iubirii îi oferă viața la care visa de multă vreme. La început, cântă prin cluburi de noapte, însă talentul ei nu avea cum să rămână neremarcat. Oameni importanți din lumea muzicii, impresionați și de vocea ei unică, dar și de frumusețea ei, o ajută să-și lanseze primele piese și, mai apoi, să urce pe marile scene ale Europei.

Muncește până la epuizare, are solicitări peste solicitări și turnee peste turnee, în Europa, SUA, America de Sud și Asia. Cu timpul, devine extrem de exigentă, refuzând să interpreteze melodii despre care crede că nu-i pun suficient în valoare vocea sau imaginea.

De-a lungul scurtei vieți,reușește să vândă 170 de milioane de discuri,primește 55 de discuri de aur și este prima cântăreață din lume recompensată cu un disc de diamant.

De la extaz la agonie

Dar destinul îi dă cu o mână și îi ia cu alta. În dragoste, trăiește agonia și extazul. Se îndrăgostește de un bărbat însurat, dar reușește să facă trecerea de la statutul de amantă la cel de soție. Își dă seama, însă, că nu-l iubește, așa că divorțează pentru că tocmai ce se îndrăgostise nebunește de un altul. Care, în cele din urmă, își bate joc de sentimentele ei.

Își revine și se îndrăgostește pentru a treia oară. De data asta, de un artist italian ratat, cu 5 ani mai mic decât ea, pe care îl susține cu toate puterile ei și îl încurajează să nu renunțe la muzică. La insistențele Dalidei, iubitul italian, Luigi Tenco, participă la festivalul San Remo 1967, unde are o prestație deplorabilă, reflectată și în reacția publicului: râsete și fluierături.

Sinuciderile

Dezamăgit și pe fondul unei depresii severe, artistul își lasă iubita singură la dineu și urcă în camera de hotel, unde se sinucide.Avea doar 28 de ani. Dalida se consideră singura vinovată de moartea lui, reproșându-și faptul că l-a împins să urce pe scenă, deși nu era pregătit. O vină care apasă greu, mult prea greu pe umerii ei firavi și care o împinge la sinucidere. Din fericire, tentativa de suicid eșuează. După o săptămână în care stă în comă, Dalida își revine și încearcă s-o ia de la capăt.

Dar se pare că nu este încă pregătită pentru un nou început. Se îndrăgostește din nou,sau cel puțin așa crede, de data asta de un tânăr cu 7 ani mai mic. Rămâne însărcinată, dar își dă seama că nu vrea nici copilul, nici pe tatăl copilului. Se desparte de tânăr, face avort- în urma căruia cântăreața avea să nu mai poată face copii – și încearcă pentru a doua oară să o ia de la capăt.

Dar remușcările nu-i fac viața ușoară. Sinuciderea lui Luigi Tenco și avortul o aruncă în depresie. Primul ei soț îi devine confident și cel mai apropiat om de sufletul ei. Dar… și acesta se sinucide.

La scurt timp, se îndrăgostește din nou. Tot de un bărbat cu 7 ani mai mic decât ea. Cu timpul, descoperă că sufletul ei pereche este un aventurier notoriu și decide să-l părăsească.Speriat de procesul de îmbătrânire, junele aventurier decide și el să-și pună capăt zilelor.

De ce s-a sinucis Dalida. Blestemul morții

Trei dintre bărbații pe care i-a iubit și-au pus capăt zilelor. Asta a determinat-o pe frumoasă artistă să se gândească la faptul că este blestemată. Pentru a doua oară, îi încolțește în minte ideea de a-și încheia socotelile cu viața.

Durerea acumulată în sufletul ei de-a lungul timpului se accentuează în momentul în care regizorul egiptean Yusuf Chahine îi propune un rol de bunică în filmul în Le sixiême jour (“Ziua a șasea”). Avea ocazia să fie bunică fără a avea șansa să fie mamă. Un paradox copleșitor, care o măcina și o distrugea încet-încet.

Epuizată, șocată, depresivă. Așa începe declinul Dalidei. Își rărește aparițiile publice și se izolează. Pe 2 mai 1987,îmbracă o pijama de un alb impecabil, se coafează și ia o supradoză de medicamente. La 54 de ani, diva avea să păsăsească lumea pe care a avut-o atâta vreme la picioare.

Sursa foto: hepta.ro

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Vedete