De ce au nevoie tenul matur sau cel cu probleme

Atât tenul matur, cât și cel cu probleme au nevoie de o îngrijire specială. Principala problemă cu care se confruntă tenul matur este reducerea cantității de colagen, acid hialuronic, ceramide și apă, care determină uscarea excesivă. Aceasta va conduce la apariția ridurilor.

Tenul cu probleme este tenul care se confruntă fie cu deshidratarea, fie cu excesul de sebum, ceea ce conduce la apariția liniilor fine, a ridurilor sau la apariția acneei.

vichy7_1

Îngrijirea corespunzătoare a ambelor tipuri de ten trebuie să țină cont de câteva reguli. În primul rând, nu te spăla cu apă fierbinte și nici cu săpun – ambele usucă prea tare tenul. Spală-te doar cu apă rece sau călduță. Folosește numai produse hidratante – loțiuni de curățare, demachiante, creme.

De două ori pe săptămână, utilizează un produs exfoliant, care va înlătura eficient celulele moarte și va crește puterea de absorbție a produselor hidratante. Aplică cremele hidratante pe pielea umedă, pentru a beneficia de un maximum de hidratare. În cazul tenului gras, apelează și la loțiuni astringente.

Folosește doar produse cosmetice care conțin ingrediente benefice tipului tău de ten: colagen, acid hialuronic, glicerină, vitamina A, care stimulează regenerarea celulară, vitaminele E și C, care stimulează producția de colagen, acizi grași Omega 3, retinoli.

Și pentru că machiajul este o etapă a îngrijirii pe care nu trebuie s-o omitem indiferent de vârstă, ne vom opri și asupra unui produs de machiaj care nu trebuie să lipsească din trusa niciunei doamne: fondul de ten. Acesta trebuie și el ales în funcție de tipul de ten:

vichy teint ideal

– Pentru tenul tern și lipsit de luminozitate îți recomandăm fondul de ten Teint Ideal de la Vichy, un produs iluminator cu efecte imediate.

Conține vitaminele C și E, un agent revitalizant și apă termală.

Este recomandat atât tenului matur, cât și celui cu probleme, sensibil, este ușor de aplicat, durează până la 14 ore și are un efect uniform, satinat și luminos.

vichy dermablend– Pentru tenul cu probleme, și anume cel care prezintă roșeață, pete pigmentare și alte imperfecțiuni, Vichy îți recomandă fondul de ten Dermablend. 

Acesta acoperă perfect imperfecțiunile, fără a da naștere aspectului de mască.

În plus, acționează în 3 direcții: are un grad ridicat de acoperire timp de aproximativ 16 ore, oferă un rezultat estetic autentic și asigură hidratare optimă timp de 24 de ore.

 

vichy flexiteint– Persoanelor cu tenul cu riduri si linii fine, Vichy le face următoarea recomandare: Liftactiv Flexiteint, un fond de ten cu efect de lifting și iluminare.

Textura de silicon a produsului netezește  ridurile și menține expresivitatea feței. Fondul de ten Liftactiv Flexiteint reumple ridurile într-o lună,  are efect iluminator instantaneu, iar efectul de lifting  este menținut pe tot parcursul zilei.

Alege fondul de ten care ţi se potriveşte, apoi accesează site-ul Vichy pentru a descoperi o varietate de recomandări de realizare a machiajelor în funcție de tipul de ten.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Psychologies
Mai multe din Avantaje.ro