Datini și obiceiuri de Crăciun. Pe care dintre ele le respectă Mirela Vaida?

Datini și obiceiuri de Crăciun. Pe care dintre ele le respectă Mirela Vaida?

Mirela Vaida este recunoscută pentru modul autentic în care își duce existența, iar Crăciunul nu putea să fie altfel. Mamă a trei copii, prezentatoarea Antena 1 își dorește să perpetueze la ea în familie datinile și obiceiurile de Crăciun, lucruri pe care și ea le-a moștenit din copilărie. „La noi în sat, aici în comuna Snagov, preotul de la bisericã merge cu colindatul cu toti copiii din sat, din casã în casã, duminica dinaintea Crãciunului, dupã slujbã.

Şi mã gândeam sã îi las şi pe copiii mei. Culmea, copiii mei nu ştiu sã colinde, nu ştiu cum e cu mersul pe uliţã, din casã în casã, cu primitul de colaci şi nuci şi mere sau mai modern bani. Aş vrea tare mult sã îi învãţ, pentru cã eu aşa am crescut, toatã copilãria am fost la ţarã la bunici şi la noi abia se aşteaptau sãrbãtorile pentru asta.

E tare ciudatã diferenţa între generaţii; copiii mei nici nu au fost crescuţi în spiritul tradiţiilor de la noi din Moldova, nu au avut o copilãrie la ţarã, care sigur cã acum nu mai e ce a fost nici acolo, însã mi-ar plãcea mãcar sã poate repeta o micã parte din experienţele noastre din copilãrie. Mie îmi place sã respect tradiţiile.’, a declarat Mirela Vaida, într-un interviu pentru Revista Viva.

Și, dacă am vorbit despre tradițiile de Crăciun, de ce să nu recunoaștem că avem și superstiții. Care sunt sperstițiile de Crăciun despre care vorbește Mirela Vaida?

„Ne place sã avem vâsc prin casã, ca sã aducã pace, bunãstare, iubire şi sã pãstrãm totodatã tradiţia, iar de Revelion, dacã trebuie sã plec, am eu grijã sã îmi iau lenjerie roşie, nişte bãnuţi la noi, o iconiţã, cum se face. Pânã la urmã superstiţiile ne ajutã sã ne menţinem speranţa.’, a spus Mirela Vaida pentru VIVA!.

Pentru anul acesta, Mirel Vaida are deja planurile făcute. „De Crãciun vom întinde o masã mare, sã şi sfinţim casa în ajun de Crãciun, iar de Revelion eu voi cânta în Parcul Titan din Bucureşti, alãturi de band-ul meu. Eu cu soţul meu vom fi plecaţi, o lãsãm pe soacra mea pânã în miezul nopţii sã culce cei trei copii şi apoi ne întoarcem şi noi sã bem o şampanie împreunã acasã', a mărturisit Mirela Vaida în cadrul aceluiași interviu.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vedete