Daniela Mincu, creatoare primei game de creme botanice din România

daniela mincu

daniela mincu

Pentru că nu reușea să găsească pe piață cosmetice pentru tenul ei cu probleme, o tânără farmacistă a decis să le conceapă și să le producă după propriile rețete și a reușit, astfel, să creeze prima gamă de creme botanice românești.

Mă întrebam cum reuşeşte o femeie să învingă, de una singură, într-o lume atât de dură şi de performantă cum este cea a cosmeticelor de top. Care este secretul echilibrului între muncă, cercetare, ştiinţa amestecurilor de uleiuri pure şi viaţa personală? După ce am cunoscut-o pe Daniela Mincu, skin farmacist, creatoarea unei linii de cosmetice botanice, am înţeles că taina reuşitei sale stă, de fapt, într-un curaj debordant.

Reţete cu şapte uleiuri rare

Delicată şi sensibilă, aidoma unui porţelan chinezesc, dar fără urmă de ezitare în gesturi şi vorbe, Daniela recunoaşte despre ea însăşi, cu un zâmbet deschis şi cald, că este: „Ambiţioasă, luptătoare, disciplinată, creativă, emotivă, o căutătoare de comori ascunse, uneori distantă, deseori impulsivă, inteligentă, diplomată, optimistă şi pozitivă din cap până în picioare. Sunt un om care s-a născut cu optimismul în suflet şi poate şi cu un dram de noroc mai mult ca alţii, dar acesta este influenţat de curajul deciziilor mele şi, să recunosc sincer, şi de susţinerea din partea celor dragi'.

După bacalaureat, Daniela a ales să dea examen la farmacie, contrar oricărei previziuni, după ce terminase un liceu de matematică-fizică, şi a intrat fără probleme, deşi a trebuit să înveţe chimie aproape de la zero. După facultate, a mers direct să se angajeze şi a făcut asta ca să fie pe propriile picioare şi să nu depindă de nimeni, dar tot de pe atunci povesteşte ea, a şi început să exploreze câteva idei care urmau să-i schimbe viitorul.

Căci, de fapt, Daniela este artizana propriei sale cariere, devenită de succes şi derulată într-o lume uluitoare şi fascinantă, iar istoria cosmeticelor create de ea se potriveşte ca o mănuşă personalităţii sale: „Am pornit de la propriile-mi căutări în materie de cosmetice. De la nevoia de a avea pentru mine – fiindcă aveam la vremea aceea un ten cu probleme dermatologice – o cremă naturală cu efectele dorite.

Am căutat îndelung un produs cosmetic curat, natural, fără parabeni, coloranţi, parfumuri și alte substanțe chimice şi, negăsind, mi-am spus că sunt perfect capabilă să creez eu unul, folosindu-mă de cunoştinţele mele de specialitate.

Am creat prima reţetă, folosind un mix de şapte uleiuri naturale prețioase, cu putere terapeutică (baobab, rodie, macadamia, jojoba, susan, migdale, avocado), şi am adăugat unturi hrănitoare (cacao și shea), precum şi o serie de compuși din plante, ingrediente active, toate cu efecte dovedite prin studii clinice ample şi serioase. Mi-am dorit şi am reuşit ca, pe lângă puritatea formulelor create, să conteze și eficienţa maximă a acestora'.

Citește continuarea pe pagina următoare

Şi angajată, şi antreprenoare

După acea primă cremă realizată, a început o muncă de cercetare uriaşă, tot pe cont propriu, pentru găsirea metodelor de a combina şi a stabiliza efectele reparatoare ale esenţelor folosite într-o concentraţie atât de mare şi de a diversifica produsele. Aşa s-a născut ideea unui brand de cosmetice care răsfață pielea, pe bază de extracte și uleiuri magice care vin în ajutorul femeilor, un brand românesc cu produse 100% naturale şi inovatoare, care să confere eficacitate și siguranță şi pe care l-a botezat Cremeria.

daniela mincu

A muncit aproape fără oprire vreme de câţiva ani la proiect, încercând variante după variante, toate cu zeci şi zeci de teste, de analize şi dozări. Nu i-a fost, desigur, uşor, spune, mai ales că în tot acest timp era angajată şi lucra în paralel, ca să-şi poată finanţa cercetările, ceea ce, de altfel, face şi acum.

Au fost perioade în care nu ieşea din laborator cu zilele, vreme de vacanţe, de plimbări în oraş sau de shopping, nici pomeneală, dar a meritat fiindcă a reuşit să creeze şi să lanseze o gamă unicat de care e cu adevărat mândră. „Am reuşit să obţin un ingredient complex, din măr, grâu, orz, piersică și ginseng, cu o acţiune puternic antioxidantă.

Apoi am decis să folosesc şi un extract rar din Barosma Betulina, o plantă din flora montană a Africii de Sud, care inhibă ecopeptidozele şi reduce cantitatea de sebum de la nivelul epidermei. Practic, aproape tot acest drum a fost pornit dintr-o necesitate şi urmat din pasiune, fără niciun ajutor de la nimeni, cu resurse materiale minime şi cu enorm de multă muncă, evident.

Au fost momente când nu găseam o anumită soluţie tehnică, când mă gândeam nopţi la rând doar la asta şi când găseam, apoi, rezolvarea ca pe o revelaţie, aproape că nu-mi venea să cred. Îmi spuneam mereu că dacă îţi doreşti ceva cu adevărat primeşti, dar trebuie să ştii să-ţi doreşti, iar când am avut în mână produsul finit, am ştiut că, da, este un lucru adevărat'.

Ulei esenţial pur de baobab

După acea primă cremă realizată, a început o muncă de cercetare uriaşă, tot pe cont propriu, pentru găsirea metodelor de a combina şi a stabiliza efectele reparatoare ale esenţelor folosite într-o concentraţie atât de mare şi de a diversifica produsele. Aşa s-a născut ideea unei linii de cosmetice care răsfață pielea, un brand românesc cu produse 100% naturale şi inovatoare şi pe care l-a botezat Cremeria.

„Am ales un laborator din Cluj, datorită specialiștilor cu care colaborez acolo, cu experiență de peste 30 de ani în industria cosmetică', îşi explică Daniela concepţia antreprenorială şi mărturiseşte că, permanent, apar multe provocări care trebuie depășite, mai ales că se ocupă absolut singură de acest proiect, de la formule la designul ambalajelor sau la magazinul online.

Fără efecte adverse

„Provocarea de bază este și va fi mereu dorința de a rezolva nevoile dermatologice cu care se confruntă majoritatea oamenilor: acnee, piele uscată, grasă, cuperozică, descuamată, îmbătrânită… Vedeţi, ne dezvoltăm din ce în ce mai mult cunoștințele legate de îngrijire, alimentație sau orice altceva care ne ajută să trăim cât mai sănătos și frumos, așadar consider că tot mai multe persoane (femei, dar şi bărbaţi, căci voi lansa în curând şi o gamă de cosmetice masculine) sunt interesate și de îngrijirea pielii într-un mod natural.

laboratorul danielei mincu

Utilajul cu ajutorul căruia Daniela Mincu obține cremele botanice

Este important să folosim produse a căror etichetă o putem descifra și ar trebui să folosim ceea ce ne transmite încredere și siguranță. Un produs natural, certificat – o cremă bio-botanică – este noninvaziv, îți oferă prevenție și calitate fără efecte adverse şi acţionează cu efect imediat și de durată. Şi cred că asta ne dorim cu toții.

E greu, desigur, e infernal uneori, iar timpul pentru familie, pentru viața personală este inexistent și asta este, cu adevărat, o pierdere serioasă. Dar tot acest drum face parte din dezvoltarea mea ca om, ca personalitate și nu pot decât să mă bucur de fiecare moment și să îl iau ca atare', surâde, cu o ridicare fermecătoare din umeri, Daniela Mincu.

Autor: Adrian Cîlțan

Foto: Alina Miron

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Povesti adevarate