Daniela Mincu, creatoare primei game de creme botanice din România

daniela mincu

Pentru că nu reușea să găsească pe piață cosmetice pentru tenul ei cu probleme, o tânără farmacistă a decis să le conceapă și să le producă după propriile rețete și a reușit, astfel, să creeze prima gamă de creme botanice românești.

Mă întrebam cum reuşeşte o femeie să învingă, de una singură, într-o lume atât de dură şi de performantă cum este cea a cosmeticelor de top. Care este secretul echilibrului între muncă, cercetare, ştiinţa amestecurilor de uleiuri pure şi viaţa personală? După ce am cunoscut-o pe Daniela Mincu, skin farmacist, creatoarea unei linii de cosmetice botanice, am înţeles că taina reuşitei sale stă, de fapt, într-un curaj debordant.

Reţete cu şapte uleiuri rare

Delicată şi sensibilă, aidoma unui porţelan chinezesc, dar fără urmă de ezitare în gesturi şi vorbe, Daniela recunoaşte despre ea însăşi, cu un zâmbet deschis şi cald, că este: „Ambiţioasă, luptătoare, disciplinată, creativă, emotivă, o căutătoare de comori ascunse, uneori distantă, deseori impulsivă, inteligentă, diplomată, optimistă şi pozitivă din cap până în picioare. Sunt un om care s-a născut cu optimismul în suflet şi poate şi cu un dram de noroc mai mult ca alţii, dar acesta este influenţat de curajul deciziilor mele şi, să recunosc sincer, şi de susţinerea din partea celor dragi'.

După bacalaureat, Daniela a ales să dea examen la farmacie, contrar oricărei previziuni, după ce terminase un liceu de matematică-fizică, şi a intrat fără probleme, deşi a trebuit să înveţe chimie aproape de la zero. După facultate, a mers direct să se angajeze şi a făcut asta ca să fie pe propriile picioare şi să nu depindă de nimeni, dar tot de pe atunci povesteşte ea, a şi început să exploreze câteva idei care urmau să-i schimbe viitorul.

Căci, de fapt, Daniela este artizana propriei sale cariere, devenită de succes şi derulată într-o lume uluitoare şi fascinantă, iar istoria cosmeticelor create de ea se potriveşte ca o mănuşă personalităţii sale: „Am pornit de la propriile-mi căutări în materie de cosmetice. De la nevoia de a avea pentru mine – fiindcă aveam la vremea aceea un ten cu probleme dermatologice – o cremă naturală cu efectele dorite.

Am căutat îndelung un produs cosmetic curat, natural, fără parabeni, coloranţi, parfumuri și alte substanțe chimice şi, negăsind, mi-am spus că sunt perfect capabilă să creez eu unul, folosindu-mă de cunoştinţele mele de specialitate.

Am creat prima reţetă, folosind un mix de şapte uleiuri naturale prețioase, cu putere terapeutică (baobab, rodie, macadamia, jojoba, susan, migdale, avocado), şi am adăugat unturi hrănitoare (cacao și shea), precum şi o serie de compuși din plante, ingrediente active, toate cu efecte dovedite prin studii clinice ample şi serioase. Mi-am dorit şi am reuşit ca, pe lângă puritatea formulelor create, să conteze și eficienţa maximă a acestora'.

Citește continuarea pe pagina următoare

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Povesti adevarate