Dana Rogoz a ajuns la terapie. Care a fost motivul: „Aveam coșmaruri în fiecare noapte. Într-o zi am cerut ajutor”

Într-un articol pe blogul său, Dana Rogoz a dezvăluit că a apelat la ajutorul unui terapeut. Actrița a dezvăluit cu ce s-a confruntat acum ani de zile, dar și acum, când e vorba despre copiii ei.

În urmă cu peste cinci ani de zile, Dana Rogoz avea coșmaruri, era agitată, mai ales că își pierduse tatăl, iar băiețelul ei era bebeluș.

„Am cerut ajutor. Aveam coșmaruri în fiecare noapte. Mă rog, mereu am fost colegă cu coșmaruri mișto, încă de prin liceu, dar în perioada aceea, după ce tată murise de câteva luni, cu Vlad bebeluș, le-am luat că pe un semnal de alarmă. Am zis hai să văd totuși ce e cu nopțile astea agitate, ce e cu mine, cu doliul pentru tată, cu nouă postura de mama. Aveam atâtea întrebări, de fapt, că nici nu știam la prima ședința de terapie din viață mea ce să îi spun mai întâi psihoterapeutului. Cu ce să încep. Abia după multe ședințe am realizat că în sfârșit îmi dau ocazia să trec printr-un proces de autocunoaștere, de multe ori al naibii de dureros, dar extrem de necesar.

dana-rogoz-la-terapeut-5SeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 5

Și cu cât au trecut anii, mai ales în raport cu Vlad, iar acum cu Lia, am înțeles că terapia a fost cel mai bun cadou pe care am putut să mi-l fac. Pentru că numai după ce ajungi să te cunoști puțin mai bine, să înțelegi niște tipare în care ai ajuns să funcționezi, să descoperi rădăcinile unor reacții, gesturi, emoții, abia după ce începi să ai o relație sănătoasă tu cu interiorul tău, abia atunci poți să începi să dezvolți o relație sănătoasă și cu cei dragi ție. Iar pentru acest proces ai nevoie de un ajutor, de un ghid. Iar eu mi-am găsit acest ghid în terapeutul meu, după ce i-am cerut ajutorul. Nu înseamnă că ești nebun', psihopat', descreierat' sau alintat'. Ești doar un om, că oricare altul, care are nevoie să fie ascultat și care încearcă să se înțeleagă, să se accepte și, ideal, să se iubească așa cum e.', a scris Dana Rogoz pe blogul ei.

Vedeta a încurajat pe toți cei ce simt nevoia să întindă o mână de ajutor să o facă. „Am mers câțiva ani la terapeut. Erau perioade în care mergeam o dată pe săptămâna timp de câteva luni, după care făceam o pauză mai lungă, apoi reluăm, și tot așa. Dar pentru gestionarea relațiilor pe care le am cu copiii mei, continui și acum să cer sfaturi terapeutului. Simt că îmi fac un cadou de fiecare dată când apuc să îmi programez o ședința, pentru că în sfârșit pot să descarc ce am mai adunat. Ultima am făcut-o online, fiind în pandemie, acum vreun an cred.

Inițial credeam că nu va funcționa dialogul online, dar abia după ce ședința s-a încheiat am realizat că nu am avut nicio problema cu asta, adică nu am simțit nicio barieră în comunicare. Sigur, aveam deja o relație mai lungă cu terapeutul meu, dar pe de altă parte, cred că ne-am obișnuit cu toții să comunicăm destul de mult la distanță, intrând mai ușor în profunzimi, chiar și când nu suntem față în față cu omul căruia ne destainuim. Dacă stăm să ne gândim ce lucruri putem spune la telefon unui prieten sau unei prietene, acceptăm mai ușor ideea că – mai ales în astfel de vremuri – și terapia online poate fi o soluție.', a mai povestit actrița.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Vedete