Cum trec anii: “Pistruiatul” are 60 de ani… Îți vine să crezi??

Și-a jucat propria copilărie nu a jucat doar un rol într-un film… așa a spus Costel Băloiu, Pistruiatul care a încântat la rândul lui, copilăria unei generații de copii cu câteva decenii în urmă. Astăzi Costel Băloiu are 60 de ani, mai cochetează din când în când cu actoria și este un bărbat dintr-o bucată, îndrăgostit de șoferie și de fotbal.

Pistruiatul este un serial românesc cu puternice accente de propagandă comunistă regizat de Francisc Munteanu cu o distribuție de excepție unde îl găsim chiar și pe Sergiu Nicolaescu.

Pentru cei care nu știu, serialul urmărește aventurile unui băiat curajos și plin de vervă, Mihai Pleșa, implicat în sprijinirea unor acțiuni ale mișcării comuniste. Este însoțit și ajutat de profesoara de istorie, de tatăl său și de un câine inteligent, Calu. Mama băiatului pistruiat a fost nimeni alta decât actrița Margareta Pogonat, artistă emerită, una dintre cele mai apreciate apariții pe scenele teatrului românesc.

Pistruiatul a fost descris ca fiind un film de aventuri juvenile, aducător de zâmbete într-o perioadă în care propaganda făcea parte din contextul realităților sociale.

Costel Băloiu a căștigat o sumă destul de mare jucând în acest film, deși norocul nu i-a mai surâs deși a mai participat la numeroase castinguri.

Avea 13 ani când a jucat rolul principal în Pistruiatul și pentru că nu a avut o relație foarte bună cu Sergiu Nicolaescu, ușile cinematografiei i-au fost închise, după cum singur a mărturisit. În 1985 a fost nevoit să-și găsească de muncă și s-a făcut șofer profesionist.

Anul acesta Costel Băloiu a fost inclus în distribuția unui serial de comedie denumit “Doi șoferi.”

Foto: libertatea

Citește și:

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vedete