Cum te pregăteşti pentru momentul naşterii

Indiferent dacă eşti la primul copil sau dacă ai mai parcurs această experienţă, înainte de a da naştere bebeluşului, trăirile tale vor avea o intensitate impresionantă, aflându-te în faţa unuia dintre cele mai importante momente din viaţa ta. Energia ta se va canaliza doar către momentul naşterii, în acelaşi timp dorindu-ţi ca toate celelalte aspecte din viaţa ta să fie în ordine şi bine organizate, astfel încât să te asiguri că te vei putea ocupa doar de micuţul care urmează să se nască. Într-un astfel de moment, nu ezita să ceri ajutorul celor apropiaţi şi încearcă să îţi stabileşti priorităţile.

Bagajul pentru maternitate

Una dintre grijile tale, va fi bagajul pentru maternitate. Indiferent dacă alegi să ţi-l faci din timp sau preferi să te pregăteşti chiar înainte de a pleca spre maternitate, ar fi indicat să fie complet. Astfel, pregăteşte-ţi o geantă încăpătoare în care să pui tot ceea ce va fi necesar ţie, dar şi bebeluşului. Pune în bagaj cartea de identitate, kitul pentru colectarea de celule stem, în cazul în care optezi pentru această procedură, eventuale medicamente de care consideri că ai nevoie, trusa cu produse cosmetice, lenjerie şi hainele potrivite. Imediat după naştere, o cămaşă de noapte pentru alăptare sau un compleu realizat din bumbac, se vor dovedi cele mai potrivite hăinuţe. Atunci când îţi procuri hainele pentru maternitate şi pentru alăptat, poţi ţine cont de faptul că aici sunt cele mai bune produse destinate viitoarelor şi proaspetelor mămici. De calitatea acestora, va depinde confortul tău, precum şi modul în care va decurge acomodarea cu alăptatul. Sănătatea sânilor este esenţială în această etapă, astfel că este recomandat să îţi procuri doar produse strict destinate alăptării. Din bagajul tău de maternitate nu vor lipsi hăinuţele bebeluşului. Procură din timp piese din bumbac, uşor de manevrat şi plăcute la purtat, spală-le cu un detergent delicat şi calcă-le. Micuţul va îmbrăca astfel un body sigur şi plăcut la atingere, un costumaş potrivit şi se va bucura de o căciuliţă moale şi călduroasă. Nu uita de prosopele, păturică, botoşei şi combinezon dacă naşti în sezonul rece. Adaugă în bagaj comprese sterile, scutece absorbante precum şi  accesoriile pentru alăptare, cum ar fi pernuţele special concepute pentru a poziţiona micuţul într-o postură corectă de alăptat, dar şi pentru a te proteja pe tine.

Camera bebeluşului

Pentru a vă simţi bine atunci când reveniţi acasă, atât tu, cât şi bebeluşul, este indicat să pregăteşti din timp camera micuţului. Astfel, alege o cameră luminoasă, cu un sistem de încălzire funcţional şi plasă de ţânţari la ferestre, elibereaz-o de mobila nepotrivită, aplică o curăţenie generală, după care montează mobila potrivită. Un pătuţ modern, lenjerie veselă, un dulăpior pentru hăinuţe şi o masă pentru înfăşat, toate sunt esenţiale în camera unui nou-născut. Adaugă un fotoliu comod sau un balansoar pentru tine, locul ideal în care îţi vei putea alăpta bebeluşul. Alege corpuri de iluminat personalizate şi nu uita de luminiţa de veghe. Montează un carusel melodios deasupra pătuţului şi asigură-te că încăperea va fi mereu curată şi bine aerisită.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial