Cum te pot ajuta albinele să-ți crești sistemul imunitar

Apifitoterapia este o formă veche de medicină alternativă care folosește produse apicole și diferite plante pentru vindecarea diverselor afecțiuni.

Apifitoterapia (din latina apis'-albina) este o metodă de tratament ce datează încă din antichitate. Hipocrate, medicul grec numit și părintele medicinei', a recunoscut meritele vindecătoare ale produselor apicole si proprietățile curative ale acestora, în multe tratamente în care medicina clasică doar ridica din umeri. Are ca obiect de activitate prevenirea şi tratarea bolilor cu ajutorul plantelor şi produselor stupului. Creșterea iminutății fiind cea mai cunoscută. 

Totodată, din cele mai îndepărtate timpuri omul a ştiut să folosească în scop terapeutic plantele care îl înconjurau arborii, arbuştii sau ierburile. Mai târziu când albina ia devenit prieten a început să folosească şi produsele stupului pentru a-şi trata anumite suferinţe. Proprietăţile curative ale plantelor erau stabilte empiric sau prin observaţii îndelungate, aceste cunoştinţe fiind transmise pe cale orală din generaţie în generaţie. Cu trecerea timpului, odată cu dezvoltarea ştiinţelor moderne valoarea terapeutică a plantelor a fost confirmată prin identificarea substanţelor bioactive din plante care au o anume acţiune asupra organismului uman.

În zilele noastre, fitoterapia modernă are la bază mai mult de 3000 de plante medicinale. Folosite constant sunt circa 500. Sunt folosite toate părţile plantei (rădăcină, tulpină, scoarţă, frunze, flori, muguri, mlădiţe, germeni etc). Toate îşi au rolul şi locul lor în tratamentul anumitor suferinţe. Formele de administrare sunt şi ele diferite ceaiurile, decocturile, tincturile, maceratele, planta uscată sau, planta verde. 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial