Cum se curăță orice ceas inteligent sau brățară de fitness

Spălarea mâinilor este o parte importantă a igienei personale, dar ce rămâne cu dispozitivul de pe încheietura mâinii? Oriunde vă duceți, merge și el. Probabil îl și folosiți cu mâinile murdare în timp ce sunteți afară.

Coronavirusul poate trăi pe un smartphone până la 96 de ore. Ceasul dvs. inteligent sau o brățară de fitness ar putea fi, de asemenea, un vector pentru boli, cu excepția cazului în care le curățați regulat.

Cum să vă curățați și să vă dezinfectați ceasul inteligent

Ceasul dvs. inteligent este un tracker de fitness, un dispozitiv de comunicare și poate chiar înlocui cardul dvs. bancar pentru plăți fără contact. Mersul la sală, acceptarea apelurilor și atingerea terminalelor de plată vă pot contamina dispozitivul. Dacă atingeți ceasul fără a-l curăța corect, s-ar putea să transferați germeni.

S-a descoperit că microorganismele care cauzează gripa și COVID-19 trăiesc pe suprafețe metalice dure până la trei zile, astfel încât curățarea regulată a tuturor este importantă pentru a evita îmbolnăvirea.

Apple și-a actualizat recent ghidurile de curățare, recomandând oamenilor să-și dezinfecteze dispozitivele cu alcool izopropilic cu o concentrație de aproximativ 70% sau cu șervețele dezinfectante care conțin aceeași substanță. Alcoolul ucide majoritatea microorganismelor la contact și apoi se evaporă, lăsând o suprafață curată și fără pete.

Ar trebui să țineți cont de instrucțiunile furnizate de producătorul ceasului inteligent, atunci când îl curățați. Apa nu este suficientă dacă doriți să vă igienizați în mod corespunzător ceasul. Liniile directoare Apple reiterează faptul că alcoolul nu trebuie să distrugă sticla, metalul, siliciul sau multe materiale plastice.

Având în vedere acest lucru, curățarea ceasului inteligent este destul de simplă. Mai întâi, scoateți banda de ceas din unitatea principală. Presupunând că ceasul este rezistent la apă, clătiți ceasul cu apă caldă pentru a îndepărta cât mai multă murdărie posibil, înainte de a îl dezinfecta.

Murdăria poate cuprinde germeni și alți microbi dăunători, așa că doriți să fiți sigur că eliminați totul și dezinfectați după aceea. Puteți satura o dischetă de bumbac în alcool izopropilic pentru a curăța orice murdărie deosebit de încăpățânată.

Apoi, utilizați alcool sau șervețele similare pentru a dezinfecta ceasul peste tot. Curățați banda conform instrucțiunilor producătorului. Dacă este posibil (și dacă vă simțiți confortabil), dezinfectați banda cu alcool izopropilic.

Este puțin probabil ca benzile de ceas din metal, silicon și plastic să fie deteriorate de alcoolul izopropilic. La fel și benzile din nailon, deși Apple recomandă să nu folosiți alcool pe oricare dintre benzile sale din textile. Vă recomandăm mai întâi să efectuați un test, într-un loc discret.

Cum să vă curățați brățara de fitness

O brățară de fitness seamănă mult cu un ceas inteligent, cu excepția faptului că este de obicei concepută pentru a fi purtată pentru perioade mai lungi de timp. Fitbit are recomandări specifice pentru curățarea brățărilor sale de fitness. La fel ca Apple, aceasta include utilizarea alcoolului izopropilic pentru dezinfectarea dispozitivelor.

Mai mult, Fitbit recomandă evitarea produselor de curățat pe bază de săpun și a altor produse care pot fi prinse în bandă și pot provoca iritarea pielii. În schimb, compania recomandă produse de curățare fără săpun, plus o clătire bună pentru a vă asigura că orice murdărie este eliminată.

O brățară de fitness este concepută pentru exerciții fizice, astfel încât, desigur, este expusă la transpirație. O clătire rapidă la duș este un început bun, dar nu va ucide germenii și nici nu va îndepărta murdăria mai încăpățânată, blocată, unde pot trăi microorganisme dăunătoare. De aceea ar trebui să aveți grijă să îndepărtați și să curățați în mod regulat brățară de fitness – mai ales după ce vă antrenați.

Curățarea unei brățări de fitness este la fel ca și curățarea unui ceas inteligent. Mai întâi, va trebui să scoateți banda din unitate, dacă este posibil (proprietarii Fitbit pot urma instrucțiunile oficiale ale companiei pentru a face acest lucru).

Presupunând că brățară de fitness este rezistentă la apă, clătiți-o sub robinet pentru a îndepărta cât mai multă murdărie posibil. Curățați toate petele încăpățânate cu alcool izopropilic și o dischetă de bumbac.

Când dispozitivul este vizibil curat, dezinfectați-l bine cu alcool de frecare sau cu șervețele de dezinfectare similare. Curățați banda conform instrucțiunilor producătorului (din nou, Fitbit are instrucțiuni oficiale). Dezinfectați banda cu alcool izopropilic sau șervețele dezinfectante, dacă este posibil. După ce alcoolul se evaporă complet, reatașați banda.

Citeşte şi Top 10 cele mai scumpe ceasuri din lume!

Vezi şi ce este un smartwatch, ce poți să faci cu el și cum alegi unul!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial