Cum să-ți amenajezi camera de zi într-un stil retro-maximalist? 4 sfaturi utile

Casa ta este o oglindă a personalității tale care reflectă de cele mai multe ori cum îți arată sufletul și mintea. Utilizează arta designului interior spre beneficiul tău, pentru a le ilustra celor ce-ți trec pragul casei, cum arată, de fapt, interiorul tău. În cazul în care te identifici ca fiind o persoană vibrantă, cu o creativitate explozivă și un suflet colorat, optează pentru un stil maximalist cu motive retro. În rândurile ce urmează îți vom prezenta o serie de sfaturi pe care să le urmezi pentru a-ți transforma camera de zi într-un adevărat spațiu de exprimare artistică.

Iată 4 pași prin care să-ți redecorezi camera de zi cu stil și personalitate

1.      Combină cât mai multe culori

Primul pas care va capta atenția oricui intră în cameră este mixul de culori. Începe prin stabilirea unei palete de culori care se pun bine în valoare una pe alta și care transmit ceva semnificativ pentru tine. Optează pentru combinații îndrăznețe de roz și portocaliu, verde și maro sau chiar albastru și turcoaz. Pentru a lega aceste culori vii, adaugă elemente neutre precum culori pământii sau nuanțe de bej, încercând să eviți negrul și albul.

2.      Joacă-te cu luminile

Lumina joacă un rol important într-o casă nonconformistă. Utilizează lămpi cu abajururi interesante și cu becuri colorate care să aducă un plus de personalitate întregii încăperi. Cercetează gama de pe hornbach.ro pentru a găsi lumină caldă, rece sau chiar colorată, în funcție de ce îți dorești. Învață să pui în valoare anumite plante sau forme din casă prin plasarea strategică a luminilor. Vei observa curând ce impact major vei crea în cameră prin acest artificiu luminos.

3.      Decorează cu piese de artă

O metodă destul de ușor de implementat este ornarea cu diverse obiecte de artă a rafturilor și spațiilor goale din camera de zi. Mergi pe la târgurile de vechituri, prin magazinele second-hand sau chiar pe site-urile de resell de pe internet și caută obiecte de artă unice sau foarte vechi, cu care simți că rezonezi. De asemenea, te poți interesa de artiști locali pe care să-i susții cumpărându-le operele.

4.      Adaugă-ți amprenta personală

Oricât de bine gândită ar fi toată schema până în acest punct, ea este incompletă fără adăugarea amprentei personale. Fie că alegi să-ți transpui personalitatea prin niște viniluri cu muzica preferată sau prin evidențierea unui raft cu toate cărțile pe care le-ai citit, este important să alegi elementele care te descriu cel mai bine. În acest fel, camera va lua din esența ta, făcându-te să te simți cu adevărat acasă.

Redecorarea camerei de zi poate fi o muncă extrem de creativă dacă o faci organizat și ai puțin simț estetic. În caz contrar, apelează la serviciile unui designer de interior care îți poate da mai multe indicații despre cum ai putea face niște modificări majore, sau de cum să îmbunătățești ceea ce ai de fapt. În cele din urmă, este important să simți că rezonezi cu locul și că sufletul tău se simte acasă.

Sursă foto pexels.com

Recomandari
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Descopera.ro
Diva Hair
TV Mania
Trending news
Mai multe din Advertorial