Cum să îți îmbunătățești abilitățile de gătit în bucătărie
:quality(75)/https://www.avantaje.ro/wp-content/uploads/2023/04/image-7.png)
Gătitul este o activitate pe care fie o faci cu plăcere, fie o faci de nevoie. Totuși, deși mâncarea este o necesitate, asta nu înseamnă că nu poate fi și plăcută și să aducă un strop de bucurie în viața ta. Dacă ai o dietă strictă care nu îți permite să te depărtezi prea mult de la alimentele de bază sau dacă pur și simplu vrei să stai în zona de confort culinară, atunci, din păcate, te vei lovi, la fel ca într-o relație, de monotonie. Cum scapi de această monotonie? Dar cum poți deveni mai buni?
Expresia trial and error este permanent valabilă indiferent de domeniu sau de cât de bun ai fi la ceva. Dacă nu încerci nu vei afla niciodată. Așa că, încearcă combinații noi, gusturi noi pe care nu le-ai mai încercat, ingrediente pe care mereu le ocolești când mergi la cumpărături, nu te da înapoi atunci când cineva spune că este destul de dificil de făcut ceva. Ai încredere în propriile puteri și mai ales în propriile gusturi. Gustă-ți mâncarea și pune-ți întrebarea: oare ce îi lipsește?
Totuși, dacă încă nu ai încredere în propriul gust sau propria îndemânare, urmează o rețetă! Poți găsi cărți de gătit potrivite pentru tine, cu rețete mai ușoare sau mai complexe, pentru vegetarieni sau pentru vegani, pentru mese îmbelșugate sau pentru mic dejunuri copioase. Cărțile de gastronomie sunt adiții absolut necesare în casa oricărui om. Dacă îți aduci aminte, bunica sau bunicul aveau o carte de bucate pe care o țineau deschisă, aproape ruptă, pe masa din bucătărie când venea momentul să gătească ceva mai interesant. Acum e momentul să-ți începi chiar tu colecția de cărți de bucate, și de ce nu, să îți faci chiar un raft pentru ele. În librării vei găsi un număr impresionant de titluri de cărți de gastronomie, peste o mie, toate în ediții estetice.
Sigur, nu mereu vei reuși, dar este important să înveți din greșelile acestea. Gândește-te ce puteai face mai bine și cel mai important, repetă! Doar pentru nu ți-a ieșit din prima nu înseamnă că nu vei servi niciodată cina aceea fantastică! Prin greșeli descoperim, descoperim ce ne place și ce nu ne place și, cel mai important, petrecem timp cu noi, perfecționând un skill. Nimeni nu se naște învățat și nu toți pornim din același punct, poate nu ai avut părinți care să-ți arate cum se face, poate nu aveați banii sau timpul pentru a găti și mereu exista varianta de semipreparate. Ceea ce contează e că acum ai decis să înveți și să fii mai bun!