Cum sa amenajezi o baie în funcție de dimensiune

Este bine știut faptul că principalul criteriu pe care îl iei în considerare în amenajarea unei băi este dimensiunea acesteia. Întrucât este esențial ca această cameră să fie dotată corespunzător cu spațiul pe care îl ai. Pentru că băile nu sunt tocmai niște camere neutilizate, din contră, sunt camere ce necesită să fie funcționale.

Amenajarea unei bai mici

Dimensiunea mică a unei camere este o adevărată provocare în ceea ce privește mobilierul și modul de amenajare. Cu atât mai complicat este să amenajezi o baie de dimensiuni mici pentru că acestea trebuie să fie funcționale. Însă te poți baza pe câteva trucuri ce te vor ajuta să amenajezi și o baie de dimensiuni mici. Pentru a da impresia unui spațiu mai mare, poți începe cu cromatica pereților, care nu trebuie să fie una complexă sau complicată. Cea mai bună alegerea în privința nuanței ar fi una neutră, alb, crem sau bej. Acestea vor oferi senzația de luminozitate, dar și de mai mult spațiu. Mobila trebuie să fie aleasă în același mod din punct de vedere cromatic, astfel că poți opta pentru aceeași nuanța sau pentru o nuanță puțin mai închisă. Pentru elementele ce le vei folosi pe post de decorațiuni alege de asemenea aceleași nuanțe pentru a nu obține discrepanțe sau mai rău să aglomerezi spațiul mai mult. Într-o baie ai neapărată nevoie de spații de depozitare, însă într-o baie de dimensiuni mici este foarte greu să introduci mobilier cu spații de depozitare care să fie eficiente și suficiente în același timp. O soluție indicată pentru depozitare este prinderea unor etajere sau suporturi la nivelul pereților. De altfel trebuie să fii atent și la dimensiunea acestora, să nu fie exagerată, deoarece vor încarcă prea mul spațiul. În ceea ce privește obiectele sanitare, pentru băile de dimensiuni mici sunt indicate a fi utilizate cabine de dus moderne. Acestea sunt utile pentru a economisi din spațiu, dar sunt potrivite și persoanelor care sunt mereu pe grabă și preferă să facă duș.

Amenajarea unei bai mari

O baie de dimensiuni mari îți oferă multiple variante de a amenaja fără a-ți limita alegerile prin diferite criterii. Trebuie să ții cont de anumite elemente și în cazul acestor băi, însă nu vei avea atâtea provocări precum în cazul unei băi de dimensiuni mici. În primul rând trebuie să fii atent pentru a nu face alegeri ce vor da impresia aglomerării spațiului, pentru că trebuie să beneficiezi de varianta de baie de dimensiuni mari, nu să-i reduci din spațiu.  Astfel că trebuie să ții cont de culori și de piesele din mobilier.

În acest caz poți opta atât pentru o cabină de duș, dar și pentru o cadă, rămâne la libera ta alegere. Însă este potrivit să alegi o cadă deoarece te poți bucura de o adevărată relaxare într-o cadă de dimensiuni mari.

Aici mobilierul poate fi generos în ceea ce privește spațiul de depozitare și poți opta pentru diferite accesorii ce te vor ajuta în decor, însă trebuie să ții cont de culorile alese pentru pereți și pardoseală.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial