Cum să alegi cele mai bune materiale de construcții în Iași

Materialele de construcție sunt utilizate pentru realizarea diferitelor construcții civile sau industriale, iar de obicei includ lemn, beton, oțet, ciment, cărămizi, argilă și multe altele. Trăim vremuri moderne, în care inginerii au învățat să combine diverse elemente pentru a produce structuri de calitate superioară. 

Industria construcțiilor utilizează o varietate de materiale de construcție pentru fiecare parte a unei case. Diverse materiale au proprietăți diferite, respectiv rezistență, greutate și durabilitate, iar asta le recomandă pentru anumite zone specifice. Există standarde naționale și internaționale pentru testarea și utilizarea materialelor de construcție, astfel încât acestea să poată garanta integritatea structurală. 

Materiale de construcție sunt în general clasificate în materiale naturale și artificiale. În prima categorie sunt incluse piatra și lemnul, iar în cea de-a doua betonul, zidăria și oțelul. Ambele categorii trebuiesc pregătite sau tratate înainte de a fi utilizate în construcții. Dacă dorești să construiești ceva, iată care sunt cele mai utilizate materiale pe șantierele de construcții Iași

  • Beton

Romanii au inventat betonul hidraulic pe bază de ciment. Panteonul din Roma este unul dintre cele mai bune exemple de arhitectură romană care a supraviețuit până în prezent, având o cupolă de 42 de metri diametru din beton turnat. 

Betonul este un material compozit, realizat din agregate fine și grosiere, legate împreună de un liant lichid. Betonul se caracterizează prin faptul că poate fi turnat pentru a lua orice formă, iar la final se întărește într-un material similar cu piatra. Uscarea betonului durează cel puțin 7 zile, astfel va trebui să ții cont de acest detaliu atunci când elaborezi un plan de construcții cu beton. 

Betonul este, de asemenea, utilizat în construcția suprastructurilor, a construcției de plăci prefabricate, de scări sau alte caracteristici arhitecturale. Acestea sunt doar câteva dintre modalitățile prin care betonul este inclus în procesul de construcții civile sau industriale. Majoritatea utilizărilor se referă la betonul turnat în cofraje, inclusiv pentru fundații, picioare, pereți, piloni sau coloane. Un alt mod de utilizare este cu ajutorul plăcilor prefabricate, care sunt avantajoase din punct de vedere al accelerării etapelor de construcție, îmbunătățind în același timp controlul calității. 

Betonul este un material ideal pentru fundații, datorită costului accesibil și a rezistenței ridicate. Pentru o rezistență superioară, betonul poate fi armat cu tije sau bare de oțel (armătură). 

  • Lemnul

Este un material folosit de oameni încă din cele mai vechi timpuri. Pentru clădirile mai înalte a fost înlocuit cu materiale precum cimentul și oțelul, dar este în continuare utilizat pentru construcții specifice. Lemnul are un punct slab, respectiv faptul că este vulnerabil la foc. Din acest motiv trebuie tratat ignifug, iar asta îi poate crește prețul de achiziție. Lemnul masiv susține captarea carbonului pe măsură ce copacii cresc, iar asta poate reduce cu până 14-3 % din emisiile globale, conform studiilor de specialitate.

  • Sticla

Este un material modern, apreciat în construcții în special datorită transparenței sale și luminozității pe care o oferă. Pentru fațadele clădirilor se alege din ce în ce mai des sticla, deoarece oferă vizibilitate, dar și protecție împotriva schimbărilor climatice. Există tipuri de sticlă, dezvoltate de cercetători, care au proprietăți de izolare termică ridicată, fiind prietenoasă cu mediul, deoarece ajută la scăderea nevoilor de consum energetic ale unei clădiri. 

  • Cărămizile

Sunt căutate deoarece permit respirația pereților, iar calitatea aerului interior este în creștere. Pe măsură ce specialiștii dobândesc o mai bună înțelegere a modului în care materialele de construcție afectează sănătatea celor care locuiesc în clădirile respective, materialele respirabile devin foarte căutate. Pentru creșterea calității aerului din interior este necesară utilizarea energiei active, care are proprietatea de a filtra. Această abordare permite diminuarea emisiilor de carbon și de poluanți în aer, pe termen lung. 

Sursa foto: https://www.piqsels.com/

 

Recomandari
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Descopera.ro
Diva Hair
TV Mania
Trending news
Mai multe din Advertorial