Cum să ai un zâmbet sănătos pentru mai mult timp

Zâmbetul joacă un rol important în modul în care suntem percepuți de către cei din jur, iar de cele mai multe ori, în spatele unui zâmbet frumos stă o dantură sănătoasă și o igienă orală riguroasă. Un zâmbet sănătos se menține o durată lungă de timp fără prea multe efort. Trebuie doar să te asiguri că ai un periaj corect și să mergi periodic la medicul stomatolog pentru a identifica orice mică problemă dentară. 

Vizitele la medicul stomatolog, esențiale pentru menținerea sănătății dinților

În cadrul vizitelor periodice, medicul va urmări evoluția dinților tăi, va identifica orice problemă din timp și o va soluționa rapid și fără durere. Din păcate, multe persoane ajung la medic în ultima fază, când durerile sunt prea mari și dinții foarte greu de salvat. Aceste persoane vor trece prin tratamente de lungă durată, costisitoare, ce implică de cele mai multe ori extracții și înlocuirea dinților lipsă cu punți dentare sau un implant dentar. Așa că, nu uita să treci în calendar o vizită la medicul stomatolog, o dată la 6 luni, pentru control și intervenții de rutină, cum ar fi detartraj și igienizare profesională. 

Periajul corect, cea mai simplă modalitate de menținere a zâmbetului sănătos

Periajul corect ajută la menținerea sănătății dinților și la prevenirea problemelor dentare, cum ar fi cariile. Dinții trebuie periați dimineața și seara, timp de 2-3 minute, pentru eliminarea tuturor resturilor alimentare. După fiecare periaj, verifică dinții, mai ales spațiile dintre dinți și folosește ață dentară dacă este cazul. La final, clătește cavitatea bucală cu apă de gură pentru a înlătura orice urmă de bacterie. Urmând zilnic o astfel de rutină de igienă orală, nu vei avea probleme cu cariile, dinții își vor păstra intactă structura și rezistența și nu vei fi nevoit să investești în lucrări protetice, cum ar fi coroane dentare

Aparatul dentar, varianta optimă pentru corectarea problemelor dentare

Se poate să ai dinți sănătoși, dar poziția lor să nu fie tocmai una corectă. În astfel de cazuri se impune purtarea unui aparat dentar nu doar pentru a obține un zâmbet frumos, ci și pentru a preveni eventuale probleme dentare. Spre exemplu, în cazul dinților înghesuiți, chiar dacă ai o igienă orală corectă, unele spații pot fi mai greu de curățat, placa bacteriană se depune, iar cariile nu întârzie să se formeze. Așa că, dacă medicul tău îți recomandă un consult la un medic ortodont, nu ezita să te programezi pentru a vedea cu ce probleme te confrunți și ce soluții ai. 

Ține și tu cont de sfaturile de mai sus și vei avea mereu un zâmbet fermecător și sănătos! 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial