Cum poţi stimula sistemul imunitar al câinelui tău?

În calitate de părinți de blănoşi, cu toții ne dorim tot ce e mai bun pentru câinii noştri şi ştim deja că un sistem imunitar puternic este cheia sănătății lor.

Sistemul imunitar este ca un scut care protejează corpul de boli și infecții. La fel ca oamenii, câinii trebuie să lupte împotriva diferitelor provocări, inclusiv diverse bacterii, viruși, ciuperci și alți paraziți, alături de toxine interne, radicali liberi etc.

Sistemul imunitar al câinelui tău acționează ca o barieră de protecție. Dacă celulele corpului sunt deteriorate, sistemul imunitar va acționa pentru a readuce corpul la o stare optimă de sănătate. Însă, pentru a face acest lucru, sistemul imunitar trebuie să fie puternic şi gata oricând să acţioneze pentru a apăra corpul. De aceea, este important să îmbunătăţeşti sănătatea sistemului imunitar al câinelui tău şi să-l ajuţi cu hrana, suplimente de calitate şi cele mai bune vitamine pentru câini.

Dietă sănătoasă

Sistemul gastro-intestinal reprezintă 70% din sistemul imunitar al câinelui. Mai mult, intestinul conține microbiomul sau colecția de bacterii sănătoase. Microbiomul este alimentat în mare parte de nutrienții luaţi din hrană. O dietă plină de substanțe nutritive este esențială pentru menținerea sănătăţii sistemului imunitar al câinelui tău. În special antioxidanții joacă un rol major în menținerea sănătății animalului de companie. Antioxidanții sunt vitamine și minerale din alimente care contracarează radicalii liberi și opresc deteriorarea celulelor. Antioxidanții se pot găsi în multe alimente obișnuite, cum ar fi fructele şi legumele. Unele alimente pentru câini conțin antioxidanți, deși nu sunt de obicei prezenţi în cantități suficient de mari pentru a avea un impact asupra sănătăţii blănosului tău. în acest caz, îi poţi oferi câinelui suplimente cu antioxidanţi sub formă de tablete. Cu ajutorul medicului veterinar, poţi stabili echilibrul adecvat al elementelor esenţiale pentru sănătatea câinelui tău.

Hidratare

În plus față de o dietă echilibrată, plină de nutrienți, câinele tău ar trebui să aibă întotdeauna acces la apă proaspătă și curată. La fel ca oamenii, corpul unui câine este format din aproape 80% apă. Apa este un element esențial pentru funcționarea sănătoasă a corpului canin. Mai exact, hidratarea regulată:

  • Încurajează digestia corectă a alimentelor și a nutrienților
  • Ajută la respirație și la procesul de oxigenare
  • Promovează un flux sanguin sănătos către creier, inimă și mușchi
  • Reglează temperatura corpului
  • Elimină toxinele dăunătoare din organism

În medie, câinii au nevoie să consume intre 30-60 ml de apa per kilogram de greutate corporală zilnic. De exemplu, un câine de 20 de kg trebuie să bea între 600 ml şi 1.2 l de apă în fiecare zi. Bineînțeles, acest număr variază în funcție de diferiți factori, cum ar fi vârsta, rasa, vremea și nivelul de activitate.

Suplimente

În cele din urmă, este o idee bună să introduci suplimente nutritive de calitate în dieta câinelui tău. Majoritatea alimentelor cumpărate din magazin nu au suficiente vitamine și minerale pentru a satisface nevoile zilnice ale câinelui tău. Prin urmare, este important să te asiguri că suplimentezi dieta blănosului tău cu mineralele şi vitaminele de care are nevoie.

Din fericire, suplimentele naturale și holistice au făcut salturi în lumea sănătății umane și canine. Acum, mai mult ca oricând, animalul tău de companie îşi poate pune labele pe suplimente nutritive de înaltă calitate pentru caini, cu impact pozitiv puternic asupra sistemului imunitar şi a sănătăţii generale a organismului.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial