Cum poți cumpăra mașina potrivită prin intermediul unei agenții de leasing auto?

Cum piața auto din Romania a explodat pur și simplu în ultimii ani, având pe străzile de la noi din țară din ce în ce mai multe mașini, este important ca și cei ce doresc în prezent sau în viitor să facă o astfel de achiziție, să știe la ce să se aștepte și ce este de făcut pentru a obține ceea ce își doresc și ceea ce au nevoie. Putem spune pentru început că mașinile pot fi clasificate, din punctul de vedere al multor utilizatori, șoferi desigur, în mașini personale și de serviciu, adică mașini pe care le cumpăram pentru noi, le înregistram pe numele nostru și le utilizam așa cum dorim și mai apoi, mașini pe care le cumpăram pe firma pe care o deține, le înregistrăm pe aceasta și la folosim la aplicații în cadrul acesteia. Luând în considerare aceste doua aspecte, putem alege ceva mai ușor o mașină.

Nu încape îndoială că, din numărul total de autovechicule înregistrare în prezent la noi în țară, care de apropie de 9 milioane, cele mai multe sunt decond hand și cu vechimi considerabile, chiar de peste 10 ani. Într-o țară dezvoltată, acestea nu reprezintă decât mașini care sunt bune doar de casat și nu de a mai fi conduse, chiar dacă încă par a fi funcționale. Cu toate acestea, mulți șoferi au motive întemeiate pentru care aleg variata second-hand, doua dintre acestea fiind costurile destul de mari de achiziție dar și de întreținere a unei mașini noi.

Este adevărat că mulți dintre cei ce conduc mașini mai vechi, care au numeroase probleme și nici nu mai arata atât de bine și-ar dori să aibă la dispoziție o mașină mai bună, chiar nouă. Prioritățile sunt însă altele astfel încât, o nouă mașină mai poate aștepta. Dar, pe de altă parte, sunt și cei care s-au decis să-și achiziționeze din start o mașină bună, fie ea noua sau second-hand, iar pentru a obține cele mai bune rezultate, apelează la agențiile de leasing auto. Acest tip de leasing poate face parte din două categorii principale de leasing, cel financiar sau cel ocupațional, în fiecare dintre acestea având sensuri ceva mai diferite. Dar în primul rand, să stabilim pe scurt ce este leasingul că și proces. Leasingul este practic un fel de credit, prin care o companie cumpără ceva pentru un client iar mai apoi acesta îl achita în rate, stabilite în contractul de leasing. Este o operațiune destul de sigura și profitabila pentru clienți, având posibilitatea de a achizitona ceva chiar daca nu dispune de toți banii necesari de la început. Leasingul financiar, făcând referire la cel auto, are ca rezultat păstrarea mașinii de către consumator, ratele fiind calculate în funcție de acest aspect în timp ce leasingur ocupațional se refera la utilizatea mașinii de către un consumator pentru o anumită perioada de timp, în care de vă plăti o rată lunară echivalentă cu uzura cauzată mașinii precum și eventualele daune. Ambele variante prezinta propriile avantaje, cea de-a două fiind aleasă mai ales de unele firme.

În timp ce unele companii oferă servicii de leasing auto doar pentru mașini noi altele oferă servicii și pentru mașini second-hand. Reprezintă o varianta mult mai bună decât achiziția direct de la alti proprietari, în special de la „samsari', care în multe cazuri încearcă să acoper diversele probleme pe care mașină le poate avea și să ceară pentru mașinile lor prețuri mai mari decât ar trebui.

Există desigur și companii care încearcă să obțină preturi mai mari pentru mașinile vândute de aceea, este bine că toți cei ce doresc să-și achiziționeze o mașină second-hand să facă investigații cât mai amănunțite despre vânzători și să aibă la dispoziție de la acesta toate informațiile necesare. O firma profesionista de leasing auto nu numai că îi pune la dispoziție clientului toate informațiile necesare dar îl și ajuta să găsească exact mașină pe care o caută. Astfel, este important că și noi să știm din start ce vrem, în funcție nu numai de buget dar și de necesitați și să comunicam asta agenției cu care vrem să încheiem contractul de leasing.

Pentru o firmă aflată la început, cu un buget limitat, și care are nevoie de una sau mai multe mașini, leasingur auto reprezintă cea mai bună variantă. Multe firme, mici și mari, apelează la aceasta varianta, prin cele doua metode de leasing mai sus menționate, cel financiar și cel operațional. Cei ce doresc performantă și eficientă au nevoie de echipamente de calitate. Astfel, schimbarea mașinilor o data la câțiva ani nu este doar indicată ci și necesară. Luând în considerare mentenanțele și schimburile, pe termen lung, poate fi chiar mai ieftin ca mașina să fie schimbată cu una mai nouă decât să fie reparată iar și iar.

Angajații unei agenții de leasing auto analizează în detaliu mașină pe care am dori să o achiziționam și ne pot spune dacă merită sau nu sau dacă o putem obține la un preț mai bun. Nu sunt deloc puține cazurile în care posesorii inițiali încearcă să falsifice documentele acesteia sau să ofere informații eronate care mai apoi să ne facă să realizăm costuri suplimentare cu reparații și înlocuiri de piese. Desigur, a achiziționă o mașină second-hand printr-o agenție de leasing este diferit fata de cum am face-o noi pur și simplu, fiind apele modele care nu sunt rulate excesiv și care au un aspect exterior dar și interior cât mai bun. Practic, mașina să para cât mai noua posibil.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial