Cum îți influențează somnul performanța la job

Calitatea somnului influențează în mod direct toate aspectele vieții, de la job până la relații și interacțiuni sociale. Când dormi bine sănătatea, bunăstarea și eficiența în muncă se îmbunătățesc. Fără un somn de calitate capacitățile de învățare, concentrare și de rezolvare a problemelor sunt diminuate. Iar în timp deprivarea de somn poate conduce simptome burnout din care este mult mai greu să îți revii. 

Ce se întâmplă în timpul somnului

În timpul somnului întreg organismul se reface. Țesuturile corpului se repară și se întăresc, inima se odihnește, iar tensiunea arterială se modifică. În timpul somnului corpul creează hormoni care ajută sistemul imunitar să lupte cu infecțiile, de aceea un somn bun când ești bolnav susține recuperarea. 

Somnul ajută și în sănătatea mintală, sprijinind funcționarea creierului și îmbunătățind starea de spirit. Aceste procese ajuta în abilitățile necesare pentru a obține performanțe la locul de muncă. Cunoscând importanța somnului este esențial să îți creezi mediul necesar pentru a te odihni bine, începând de la saltele pat confortabile până la o rutină relaxantă înainte de culcare.

Ce este deprivarea de somn

Altfel spus lipsa somnului, sau un somn insuficient afectează mai bine de jumătate din populație. Specialiștii recomandă între șapte și nouă ore de somn pe noapte dar acest lucru fie nu este posibil întotdeauna, datorită lucrului în schimburi de exemplu, fie datorită stresului sau altor motive. 

Simptomele lipsei de somn sunt diferite de la o persoană la alta. Dacă abia aștepți să te ghemuiești într-o lenjerie de pat moale și caldă după o zi lungă, nu toate persoanele simt la fel. Unii au dificultăți în a adormi, alții nu se trezesc revigorați dimineața, aspecte ce le afectează starea de spirit și capacitățile fizice și intelectuale.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial