Cum integrezi culoarea anului în designul casei tale

Viva Magenta este vedeta anului 2023. Pentru că este una din cele mai vibrante și frumoase culori, aceasta nu trebuie să lipsească din locuința ta. Însă pentru a aduce pata de culoare dorită și a nu încărca excesiv spațiul, aceasta trebuie să fie integrată cu mare atenție. 

Pentru a te simți perfect, casa trebuie să îți reflecte personalitatea. Chiar dacă nu locuiești singură, amenajarea acesteia trebuie să fie numitorul comun al tuturor celor ce o locuiesc, de la funcționalitate, până la culoare și design. 

În fiecare an, lumea designului și a modei așteaptă de la Pantone anunțul influentei culori a anului, pentru a inspira selecțiile decorative și ideile vibrante ale anului următor. Un lucru a rămas neschimbat în alegerile pentru tendințele de culoare din 2023: inspirația din culorile naturii. 

Culoarea aleasă reprezentativă pentru anul 2023 este Viva Magenta. Aceasta este considerată  un simbol viguros al puterii. Nuanța curajoasă și intensă promovează bucuria și optimismul, încurajează experimentarea și este atotcuprinzătoare. 

Evoluția recentă din designul de interior arată că apar două trenduri clare, polarizante: minimalismul combinat și maximalismul complet. Pantone 18-1750 Viva Magenta este o nuanță de roșu purpuriu, potrivită celor care își doresc să aducă o pată de culoare vibrantă în locuințele lor.   

Cei de la Pantone descriu culoarea ca fiind: „asertivă, dar nu agresivă, mai îndrăzneață decât culoarea Pantone a anului 2022, Peri Peri, dar nu este o culoare de care să te ferești.' 

Iată câteva sfaturi ce te vor ajuta să o integrezi perfect în locuința ta:

  1. Mobilierul

Dacă ești o persoană conservatoare, cu siguranță ai optat pentru un mobilier în diverse nuanțe de maro atunci când ți-ai amenajat locuința. Dacă noua culoare vedetă a anului te atrage, asta nu înseamnă că nu o poți integra armonios chiar și în mobilier. Dacă ai puțină îndemânare și timp, poți folosi această nuanță pentru a revopsi o anumită piesă de mobilier. Cu siguranță, această nouă piesă va fi punctul de atracție al întregii încăperi. 

De asemenea, poți cumpăra o mobila bucatarie în culoarea preferată și să folosești Viva Magenta pentru accesoriile alese, precum mânere, căni plasate la vedere sau o fructieră. 

  1. Accesoriile 

Adăugarea unei culori de accent oricărui spațiu de locuit va aduce un aer nou casei tale. Culoarea Viva Magenta poate aduce acel plus de energie dacă o folosești la fețele de pernă împrăștiate pe o canapea sau pe o cuvertură luxoasă peste un pat.

Pernele în culori inspirate de Viva Magenta pot însufleți o canapea cu o nuanță neutră. Simpla ei prezență, fără alte culori sau modele, poate avea un impact extrem de important în schimbarea atmosferei casei. Pentru a crea o imagine armonioasă, trebuie să te asiguri că și restul obiectelor de decor interior se potrivesc cu această nouă pată de culoare. 

  1. Draperia și covorul

Draperiile și covorul sunt printre primele lucruri pe care ochiul nostru le remarcă într-o încăpere. Covoarele sunt modalitatea ideală de a adăuga model sau culoare oricărei camere, fără a fi nevoie să schimbi decorul din jur. Folosirea unui covor într-o nuanță inspirată de Viva Magenta adaugă elementul wow, fără să pictezi sau să tapetezi pereții.

Draperiile de culoarea Viva Magenta oferă oricărei camere un aer dramatic și teatral. Această nuanță de roșu animat, folosită la draperii sau jaluzele, iese instant în evidență, fiind un accent îndrăzneț. 

Frumusețea acestei culori aprinse este că se împerechează perfect cu aproape toate nuanțele, fie ele neutre, precum gri, fie verzi, chiar și nuanțe mai închise de bleumarin. Inclusiv holul poate beneficia de magia Viva Magenta, prin vopsirea sau schimbarea ramei unui tablou sau a unei oglinzi în această nuanță. 

Sursă foto: Shutterstock 

(P) Material publicitar realizat de Haaus

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial